Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Bijgewerkt 12-3-2018 Een bezoek met 3 kinderen en hun ouders aan OntraXS doet je weer verbazen. De kinderen, jongsten 6 jaar oud, hebben nog nooit in de trein gezeten. De moeder kennelijk ook niet, ze verbaast zich erover dat een trein een bestuurderscabine aan 2 kanten heeft. Dat wordt nog meer duidelijk als de speciale trein naar het spoorwegmuseum halverwege moet kop maken.

OntraXS wordt meer en meer een amusementspark. De prijzen zijn navenant, ook kinderen betalen € 17.50. Alleen de Efteling is nog duurder. Ook het educatienivo is vaak erg laag. Op verschillende plaatsen is materiaal van Märklin (de batterijtrein) neer gesmeten. Als de kinderen wat meer technische steun van hun ouders zouden krijgen zouden ze er nog meer mee kunnen. Men combineert het materieel van de Franse dubbeldekker TGV met de Duitse ICE.

Ook hij kijkt niet verder dan z'n neus lang is. De voordelen van het railtransport. Vóór- en achteruit rijden is geen probleem, net als zelfrijdend en wordt al op diverse plaatsen in de wereld toegepast. De plaatsing van de lokomotief in het midden wordt door een medewerker van NS beoordeeld als "Kan de machinist dan nog wel wat zien?"

Denkt nog steeds aan de plaats van de machinist in de lokomotief. Stuurstroomkabels?

Volgende stap, de automatisering is al vele malen verder dan de blikken ruimtevreter.

The first line to be operated with Automatic Train Operation (ATO) was London Underground's Victoria line, which opened in 1967, although a driver is present in the cabin. Many lines now operate like that, with the aim of improving the frequency of service. Since then, ATO technology has been developed to enable trains to operate even without a driver in a cab: either with an attendant roaming within the train, or with no staff on board. The first fully automated driverless mass-transit rail network is the Port Island Line in Kobe, Japan. The second in the world (and the first such driverless system in Europe) is the Lille Metro in northern France. This list focuses heavily on trains in the classical sense used for large-scale metros and railways but does include a few people mover systems. Lees meer:

Het wordt daarom zaak de kinderen echt te helpen. Daarom ontwikkelde Railclub Utrecht....

Minimodulen zijn bedacht door Railclub Utrecht om bij de jeugd onze hobby te promoten. Er zit N spoor op en zijn 20x20cm.

Omdat N-spoor nog wat te veel is voor de vingers van 6-jarigen hebben sommigen ook modules voor H0-spoor ontwikkeld. Hier kunnen kinderen en ouders ervaren dat een trein geen rondjes (om de kerk) rijdt maar van station Zwolle naar Rozendaal en weer terug. Een auto heeft slechts één bestuurderscabine en moet omdraaien.

Een trein heeft dat niet nodig. Hier kunnen in tegenstelling tot de vrachtwaggels lokomotieven gewisseld worden. De lok van de trein die aan komt wordt "opgesloten" en aan de andere kant koppelt een "verse" aan met een "verse" machinist. Zo staat op 19-11-2015: minister Schultz-vanHaegen weer te kakken.

De Duitsers gaan experimenteren met een "zelfrijdende" goederentrein. En dan niet een domme combinatie als deze links, nee elektrisch, een al 100 jaar beproefd systeem dat in staat is 40 vrachtwaggels tegelijk overbodig te maken. Dat de trein als geen ander vervoermiddel simpel zelfrijdend te maken is bewijzen weer de kinderen.

Zij bouwen aan een systeem om de over het paard getilde volwassenen weer op de rails te zetten. In haar kielzog de domroep die de oliejunks een worst voor houdt. Vermengd met reclame van de automaffia. Klik op het plaatje rechts voor een vergroting.

Het lijkt toekomstmuziek, maar er wordt al flink geëxperimenteerd met zelfrijdende voertuigen. Reden voor kenniscentrum CROW en Rijkswaterstaat om te kijken hoe onder meer wegen en verkeersborden aangepast moeten worden. De organisaties komen nu met een rapport waarin ze naar de gevolgen voor de weginrichting hebben gekeken (.pdf). Lees meer:

In navolging van de in oktober 2013 getoonde minimodules van Railclub Utrecht op Eurospoor werd kort daarna begonnen met een vergelijkbaar project voor H0, dat beter past bij de nog niet geheel ontwikkelde motoriek van 6-jarige kinderen. De H0-modules waren geboren. Meer hierover is hier te zien.

De eerste kinderen zijn ook zelf (met hulp van hun vader) aan een module begonnen. En hier het eerste resultaat van een 7- en 9-jarig meisje. En op een dag werden alle modules naar buiten gesjouwd en bouwden 4 kinderen en 2 vaders een spoorbaan van ruim 12 meter op.

Het modulesysteem is een op werkelijkheid gebaseerd bewijs dat alleen samenwerking de oplossing is voor de huidige problemen.

Nog een interessant artikel over de zelfrijdende auto bewijst dat ook dit crimineel is.

Aanzienlijke toename van files

In het onderzoek werden simulaties gemaakt met verschillende percentages aan zelfrijdende auto’s. Zo bleek dat als 5 tot 50 procent van alle in Seattle parkerende auto’s zelfrijdend zijn, zij zonder problemen een parkeerplek kunnen vinden, doorgaans in een gratis parkeerzone. Als dat 100 procent is, raken de parkeerplekken buiten het centrum gauw vol. Veel zelfrijdende auto’s moeten daardoor verder rijden voor een gunstige parkeerplek, wat met de huidige parkeerkosten in het centrum nog steeds goedkoper is dan parkeren in de binnenstad. Lees meer:

Eisenbahnzüge ohne #Lokführer - geht das? In Deutschland laufen bereits solche Versuche: https://t.co/aCdkeGTQcW https://t.co/A3BYkccjTo

Bei der Deutschen Bahn laufen Versuche mit Zügen ohne Lokführer. In weniger als fünf Jahren sollen sie aufs Gleis gesetzt werden — noch bevor die Autohersteller fahrerlose Personen- und Lastwagen serienmässig auf die Strasse bringen. Lees meer:

Zie hier wat ook kinderen kunnen maken, goederen- en personenvervoer gecombineerd.

Het systeem benadrukt i.p.v. concurrentie juist de samenwerking om de desastreuze gevolgen van het door egoisme verdorven op olie gebaseerde chaos de kop in te drukken.

De wereld wordt nu weer gestraft. Na 11 september 2001, nog wat andere "terroristische" aanslagen en Charlie Hebdo is Parijs nu weer aan de beurt. Toch snapt de massa er geen bal van. E.e.a. gaat puur om olie. In vroeger jaren werden in het Midden-Oosten corrupte regimes in stand gehouden. Zoals daar was Iran, vroeger Perzië, waar de door de VS op de troon geholpen Sjah en zijn stoephoer Farah Diba samen met een vazal in Irak het voor het zeggen hadden over de naar olie hongerende VS. Ook was daar Afgjanistan, een vroeger Brits mandaatgebied waar ook de Russen trek in hadden, maar dan om heel andere redenen. De VS nam het over, een oliepijpleiding voor het spul uit Oezbekistan naar de Indische oceaan. Het feest begon, het van oorsprong Boedisttische Afghanistan kwam in de greep van de Islamitische Taliban, de poppen aan het dansen.

Zie hier een systeem dat al meer dan 100 jaar werkt. NS zit nu weer in de problemen omdat oudere treinstellen vervangen moeten worden. De autolobby raakt steeds verder in de knel. De modulaire combinatie hieronder toont de mogelijkheden.

En Railclub Utrecht gaat verder.

Deze keer (2015) konden de kinderen een wagon bouwen met Railclub Utrecht. Let wel, een wagon, die dan ook weer gecombineerd kan worden met ander materieel. Wellicht een tip voor het getob van NS met z'n treinstellen?

Ook in je eigen buurt kun je met de buurkinderen zoiets opbouwen. Op dit moment zijn er in de buurt 4 kinderen met een stukje spoor (module genaamd) en alle rondjes om de kerk rijdende tapijtrijders (de naam voor de "zo-uit-de-doos"-rijders) worden stoep- of grasveldrijders. Samenwerking is onontbeerlijk.

Dat de zelfrijdende auto helemaal niet zelfrijdend is bewijst deze tweet:

Autonomes Fahren ist ein Problem - die Lösung soll jetzt quasi vom Himmel fallen. #video https://t.co/vL9JPbJ3r4

Deze kan de automaffia ook in z'n zak steken.

Prague warns against buying SUVs | Prague TV - Living Like a Local! https://prague.tv/en/s72/Directory/c207-Travel/n9489-Prague-warns-against-buying-SUVs


Techniek beheerst de mensen, maar de mensen beheersen de techniek niet:


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail