Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

19-11-2015: Minister Schultz-vanHaegen staat weer te kakken. De Duitsers gaan experimenteren met een "zelfrijdende" goederentrein. En dan niet een domme combinatie als deze links, nee elektrisch, een al 100 jaar beproefd systeem dat in staat is 40 vrachtwaggels tegelijk overbodig te maken. Dat de trein als geen ander vervoermiddel simpel zelfrijdend te maken is bewijzen kinderen.

Zij bouwen aan een systeem om de over het paard getilde volwassenen weer op de rails te zetten.

In haar kielzog de domroep die de oliejunks een worst voor houdt.

Het lijkt toekomstmuziek, maar er wordt al flink geëxperimenteerd met zelfrijdende voertuigen. Reden voor kenniscentrum CROW en Rijkswaterstaat om te kijken hoe onder meer wegen en verkeersborden aangepast moeten worden. De organisaties komen nu met een rapport waarin ze naar de gevolgen voor de weginrichting hebben gekeken (.pdf). Lees meer:

In navolging van de in oktober 2013 getoonde minimodules van Railclub Utrecht op Eurospoor werd kort daarna begonnen met een vergelijkbaar project voor H0, dat beter past bij de nog niet geheel ontwikkelde motoriek van 6-jarige kinderen. De H0-modules waren geboren. Meer hierover is hier te zien.

De eerste kinderen zijn ook zelf (met hulp van hun vader) aan een module begonnen. En hier het eerste resultaat van een 7- en 9-jarig meisje. En op een dag werden alle modules naar buiten gesjouwd en bouwden 4 kinderen en 2 vaders een spoorbaan van ruim 12 meter op.

Het modulesysteem is een op werkelijkheid gebaseerd bewijs dat alleen samenwerking de oplossing is voor de huidige problemen.

Eisenbahnzüge ohne #Lokführer - geht das? In Deutschland laufen bereits solche Versuche: https://t.co/aCdkeGTQcW https://t.co/A3BYkccjTo

Bei der Deutschen Bahn laufen Versuche mit Zügen ohne Lokführer. In weniger als fünf Jahren sollen sie aufs Gleis gesetzt werden — noch bevor die Autohersteller fahrerlose Personen- und Lastwagen serienmässig auf die Strasse bringen. Lees meer:

Zie hier wat ook kinderen kunnen maken, goederen- en personenvervoer gecombineerd.

Het systeem benadrukt i.p.v. concurrentie juist de samenwerking om de desastreuze gevolgen van het door egoisme verdorven op olie gebaseerde chaos de kop in te drukken.

De wereld wordt nu weer gestraft. Na 11 september 2001, nog wat andere "terroristische" aanslagen en Charlie Hebdo is Parijs nu weer aan de beurt. Toch snapt de massa er geen bal van. E.e.a. gaat puur om olie. In vroeger jaren werden in het Midden-Oosten corrupte regimes in stand gehouden. Zoals daar was Iran, vroeger Perzië, waar de door de VS op de troon geholpen Sjah en zijn stoephoer Farah Diba samen met een vazal in Irak het voor het zeggen hadden over de naar olie hongerende VS. Ook was daar Afgjanistan, een vroeger Brits mandaatgebied waar ook de Russen trek in hadden, maar dan om heel andere redenen. De VS nam het over, een oliepijpleiding voor het spul uit Oezbekistan naar de Indische oceaan. Het feest begon, het van oorsprong Boedisttische Afghanistan kwam in de greep van de Islamitische Taliban, de poppen aan het dansen.

Zie hier een systeem dat al meer dan 100 jaar werkt. NS zit nu weer in de problemen omdat oudere treinstellen vervangen moeten worden. De autolobby raakt steeds verder in de knel. De modulaire combinatie hieronder toont de mogelijkheden.

En Railclub Utrecht gaat verder.

Deze keer (2015) konden de kinderen een wagon bouwen met Railclub Utrecht. Let wel, een wagon, die dan ook weer gecombineerd kan worden met ander materieel. Wellicht een tip voor het getob van NS met z'n treinstellen?

Ook in je eigen buurt kun je met de buurkinderen zoiets opbouwen. Op dit moment zijn er in de buurt 4 kinderen met een stukje spoor (module genaamd) en alle rondjes om de kerk rijdende tapijtrijders (de naam voor de "zo-uit-de-doos"-rijders) worden stoep- of grasveldrijders. Samenwerking is onontbeerlijk.

Dat de zelfrijdende auto helemaal niet zelfrijdend is bewijst deze tweet:

Autonomes Fahren ist ein Problem - die Lösung soll jetzt quasi vom Himmel fallen. #video https://t.co/vL9JPbJ3r4

Deze kan de automaffia ook in z'n zak steken.

Prague warns against buying SUVs | Prague TV - Living Like a Local! https://prague.tv/en/s72/Directory/c207-Travel/n9489-Prague-warns-against-buying-SUVs


Techniek beheerst de mensen, maar de mensen beheersen de techniek niet:


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail