Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

4-8-2012, UIt RNW wereldkrant: Frankrijk Vandaag is het ‘zwarte zaterdag’. Het wordt waarschijnlijk de drukte dag van het jaar op de wegen, met een filelengte van ruim 500 kilometer.

Uit wikipedia: Een zwarte zaterdag in het verkeer is een Nederlandse uitdrukking om extreme drukte in het Europese autoverkeer aan te duiden, als gevolg van een massale vakantie-uittocht. De zwarte zaterdagen vallen meestal in het laatste weekend van juli en/of het eerste weekend van augustus, als veel Fransen, vooral uit Parijs, op vakantie gaan.

Op veel vakantieparken in Zuid-Frankrijk kan een huisje in het hoogseizoen alleen gehuurd worden van zaterdag tot zaterdag. De toeristen moeten dus wel op zaterdag reizen. Lees meer:

De toeristen moeten helemaal niks. De toeristenbranche kan simpel onder druk gezet worden door een jaartje ergens anders op vakantie te gaan. En es een keer met de trein op vakantie te gaan. De toeristen hebben het verstand en de fantasie op NUL.

En er is meer leuks, waarvoor allang gewaarschuwd is. Zoals de eigenaren van koophutten in Almere. Je kunt er bij een spoorlijn vergif op innemen dat er ook goederentreinen gaan rijden. Wie toch in Amsterdam wil blijven werken, want Almere is een filiaal van Amsterdam, zal rekening moeten houden met problemen.

UIt Almerevandaag.nl: DEN HAAG/CERBERUS - De eigenaren van appartementen aan de Laan der V.O.C. bij station Almere Oostvaarders hebben zich gisteren bij de Raad van State in Den Haag beklaagd over minister Schultz-van Haegen van Infrastructuur, maar vooral over Prorail.

Volgens de bewoners deugt er niets van het onderzoek dat Prorail heeft laten uitvoeren naar trillingen door goederentreinen waarvan er straks na de spoorverbreding 48 per etmaal voorbij het complex gaan rijden.
Meer lezen:

Almere is een betrekkelijk nieuwe stad. Daar hadden de ontwerpers toch iets meer moeten nadenken. Je plant geen woningen aan een spoorlijn, maar bedrijven. Deze bedrijven dempen dan het geluid van de trein.

En die trein gaat het worden. Want Friesland, waar deze A6 naar toe leidt kent geen goederenvervoer per spoor meer. En zie hier de oorzaak en de gevolgen. Dat krijg je als je het spoor sloopt.

En de vrachtwaggel komt steeds verder onder druk. Deels door Peakoil, deels door de zelfde oorzaak als hierboven genoemde "Zwarte zaterdag".

En men blijft voor humor zorgen, het bedrijfsleven:

Vrachtverkeer.

En men blijft proberen, een vliegwiel in een wegvoertuig (stadsritjes).

Dat doet een tram vele malen beter. De trein doet dit al bijna 100 jaar. Maar de domheid in Nederland neemt hand over hand toe. Een kop van Treinreiziger.nl

SBB besteld nieuwe treinen voor verbinding Zürich - Milaan
Zwarte zaterdag, een fantastisch leermoment.


De geschiedenis leert ons dat we van de geschiedenis niks geleerd hebben.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail