Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

12-6-2012. Het is zeroplasticweek, maar het is geen enkel probleem om in ieder geval waar het voeding betreft zonder plastic door te gaan. De bewijzen liggen om de hoek.

Uit de Gelderlander: 'Minder rommel door weghalen vuilnisbak in Arnhem en Renkum'

RENKUM/ARNHEM - Het weghalen van de prullenbakken bij bankjes in de gemeente Renkum en Arnhem zorgt niet voor meer zwerfvuil, eerder voor minder. Dat zegt boswachter Ben Oosting van Het Geldersch Landschap. Meer lezen:

Deze afvalbak kan dus ook verdwijnen. De originele foto van de Gelderlander toonde een lokatie waar toch alleen maar wandelaars komen en dat is een totaal ander soort mensen. Zij nemen zoals het bericht al laat weten afval mee naar huis of kopen sowieso geen afval.

Voor het volgend recept is eigenlijk ook geen plastic nodig.


Ratatouille

Ingrediënten:

200 g. macaroni, een inlandse graansoort of boekweit, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 paprika, 1 wortel, 4 tomaten, 1 aubergine, zout, olie, laurierblad, oregano, tijm, rozemarijn, geraspte kaas, gomasio

Bereiding:

Snipper ui, paprika en knoflook. Rasp de wortel en snij de tomaten in stukken. Snij de aubergine in dunne plakken en bak ze in olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en wentel ze in de gomasio. Fruit ondertussen ook ui en knoflook. Voeg hierbij de rest van de groenten en kruiden.

Laat het geheel 15 min. sudderen. Roer er vlak voor het opdienen de kaas door. Schep dit mengsel over de plakken aubergine op de schaal en geef er de macaroni, graan of boekweit apart bij.

Variatie:

Leg een laag gebakken plakken aubergine in een ingevette ovenschaal, giet de helft van de groente erop en leg er een plak belegen kaas op.
Daarna weer een laag aubergine, een laag groente en eindig met een plak kaas. Laat in de voorgewarmde oven (160 °C) in ca. 30 min. de kaas smelten.


Wie de problemen begrijpt en niets doet, heeft de problemen niet begrepen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail