Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

17-12-2012. Klant zijn bij één van de zelfoogsttuinders is een succes. Je kunt zonder die plastic verpakking van de supermarkt en omdat de temperatuur nu weer boven het vriespunt is, groeit oa boerenkool weer aan. Deze kleine plukjes raakt de tuinder aan de gangbare handel niet kwijt, de verwende klant wil dit niet en dus verdwijnt het naar de composthoop.

Kinderen neem je meteen ook mee, zodat ze leren waar hun voeding vandaan komt. Met de bakfiets.

Op het zelfde moment doe je ook aan sport. "Me motte winne" geldt niet meer. Tour de France overbodig.

Wie neemt de meeste goederen mee op z'n fiets?

Ook de sportscholen zijn nutteloos. Rij dan eens in de week met je aanhanger of cargobike langs de plaatselijke groenteteler en bevoorraad zo je eigen biowinkel.

Handig als de gesloopte tramlijnen dan weer in ere hersteld worden.Vanzelfsprekend eet je alleen groenten van het seizoen en uit de regio.

Het tweeverdienersprobleem is opgelost. Samen maken we deze wereld weer leefbaar.

Boerenkoolstamppot met koolraap.

500 gram koolraap, in blokjes
300 gram boerenkool
500 gram aardappelen
2 uien in ringen
4 tenen knoflook, in plakjes
1 eetlepel tijmblaadjes
1/2 theelepel karwijzaad
2 eetlepels zonnebloemolie


Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de uien zachtjes 5 minuten. Schep de tijm en het karwijzaad erdoor. Voeg 100 ml. water toe en breng alles aan de kook. Kook de aardappelen een kwartiertje op halfhoog vuur. Voeg de stukken koolraap, de boerenkool en naar smaak zout toe. Breng alles opnieuw aan de kook en stoof het gerecht in nog een kwartier gaar.
Kleine waarschuwing van de Zwitsers:

Läden dürfen in der Schweiz künftig keine Wegwerf-Plastiksäcke mehr abgeben. Nach dem Nationalrat hat sich auch der Ständerat für ein Verbot ausgesprochen. Er nahm eine Motion von Dominique de Buman (CVP/FR) mit 18 zu 17 Stimmen an. Bron:


Iedereen moppert op het weer, maar niemand doet er iets tegen.


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail