Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

De droogte gaat je nu geld kosten. Hier is allang voor gewaarschuwd.

In de afgelopen maand zuchtten Nederland, Schotland, Ierland, Scandinavië, Noord-Duitsland  en Noord-Polen onder de droogte. Fruittelers en akkerbouwers krijgen een kleinere oogst. De graanoogst in de Baltische staten wordt bedreigd. In Zweden leidt de extreme droogte tot een nationale boerencrisis. Ook elders ter wereld heersen dit jaar grote droogtes. En ja, dat komt door de klimaatverandering, stelt de vooraanstaande wetenschapper Michael Mann van Penn State University in The Guardian.

Biologische landbouw is water smart en climate smart  en is daarom een noodzakelijke oplossingsrichting voor de toemende droogtes in Europa, Zuid-Afrika en de rest van de wereld. Volkert Engelsman en de Zuid-Afrikaanse druiventeler Eddie Redelinghuys leggen uit waarom.

Honderd populieren moeten wijken door hitte: 'kathedraal van Zwolle' verdwijnt

21-6-2017 Bouw daarom de samenleving zelf om, begin met een bezoekje aan de supermarkt. Koop een roerbakpakket en zie welke ingredienten ook biologisch verkrijgbaar zijn. Deze roerbakpakketten zijn er voor alle mogelijke soorten maaltijden. Het recept wordt er bij geleverd. Afval kun je zo voorkomen.

De meeste ingredienten zijn lokaal en worden om de hoek geteeld. Taugé maak je ook zelf, vereist enige planning. Plastic is sowieso overbodig.

In de supermarkt en zelfs de natuurvoedingswinkels koop je veel afval. Taugé bv. Dat is kant en klaar te koop in een plastic bakje. De taugé eet je op, het plastic bakje gooi je weg.

Dat kan anders. In diezelfde natuurvoedingswinkels zijn ook taugébonen te koop, maar die moeten nog uitlopen. Koop daarom in die natuurvoedingswinkels een setje waarin je de taugébonen kunt laten uitlopen. Maar kan ook simpeler.

Planning is hierbij noodzakelijk, het duurt een week voor die uitlopers van de taugébonen groot genoeg zijn om te eten. Heerlijk in gerstnasi en -bami. Pas het recept naar eigen behoefte aan.

Albert Hein bezoek je enkele keren, je noteert de ingredienten die je bij succes de volgende keer in een biologische winkel koopt. Het klimaatprobleem pak je zo met succes aan. Het politieke motorblok is overbodig waar het duurzaamheid betreft. En de zorg?

Zie hier:

Zorg creëert eigen patiënten (CO2).


Wij shoppen niet, wij beslissen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMail