Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

En op 15-4-2012 is er toch weer een politicus doorgedrongen die weer es wil laten weten wat hij en z'n lezers NIET kunnen. Je raadt het al het is ons aller Farshad Bashir en meteen een aantal discipelen die ook vinden dat je:

Als vegetariër kun je ook niets meer eten. Zelfs in brood kan varken zitten:

En meteen de volgende janker: E-920: broodverbeteraar van varkenshaar | Dieetvandaag: t.co/mhU666MD Belachelijk! Zelfs in brood worden dit soort dingen verwerkt.

Het antwoord is simpel. Dan laat je die zooi gewoon in de winkel liggen. Dit brood wordt al meer dan 40 jaar zelf gebakken. Elke dag vers, de enige ingrediënten zijn meel, water en zout. En zelfs dat laatste kun je weglaten als je dieet dat voorschrijft.

De "bouwbeschrijving":

Ingrediënten: voor een brood van 1300 gram (een brood uit de winkel weegt 800 gram)

Bereiding:

Ongeveer een week van te voren heb je een zuurdesem gemaakt bestaande uit 100 gram meel en water. Dit roer je in een kom door elkaar en zet het weg met een vochtige doek erover, zodat er geen rommel in valt. Elke dag omroeren en na een paar dagen verschijnen er gasbelletjes. Deze zorgen ervoor dat het brood als bij gist rijst. Dit rijzen duurt veel langer. Reken maar op minstens vijf uur.

Na ongeveer een week kun je je eerste brood gaan kneden. Wees niet teleurgesteld als het niet meteen voldoende rijst. De volgende keer gaat het beslist beter.

Vul de desem met water aan tot 800 cc en doe deze in een beslagkom. Stort het meel grotendeels in de kom. Het overige meel stort je op je werkvlak om te voorkomen dat het deeg er aan vastkleeft. Roer meel en desem in de kom door elkaar tot een stevige massa, die je daarna op het werkvlak legt. Nu kun je gaan kneden tot een stevige bal. Neem er een kluitje deeg af. Doe er een handje meel en water bij en roer dit om voor de volgende desem, die dan over twee á drie dagen klaar is. Bij gezinnen moet je dan misschien drie desemkweekjes maken.

Maak daarna een kuiltje en giet er een halve eetlepel zonnebloemolie met (desgewenst) een theelepel zout in. Kneed de bal deeg opnieuw door elkaar. Vet een groot bakblik in met zonnebloemolie en bestrooi met meel tegen het aanbakken. Het deeg er in en zet het bakblik met een vochtige doek ervover op een warme plaats om te rijzen. Als het deeg voldoende gerezen is verwarm je de oven voor op 200º C en bak je het 55 minuten tot een goedkoop en gezond brood zonder rommel van de voedingsmaffia.

Die voedingsmaffia zet je nog verder voor aap als je een deel van het deeg mengt met ingredienten voor bv een kruidkoek. Of een andere luchtige koek waarin bakpoeder gebruikt wordt. Bepaal zelf wat je er nog meer in doet, appel of noten. Zelfs gehakt is mogelijk. Als het maar lekker is.

Bakpoeder is een chemisch middel dat aan het deeg wordt toegevoegd om het te laten rijzen. Het vervangt gist als rijsmiddel.

Bakpoeder bevat meestal alleen een carbonaat en een zuur. Bij ontleding van het carbonaat door water en het zuur ontstaat onder andere koolzuurgas, dat voor het rijzen zorgt.

Doordat er geen andere geur- en smaakstoffen gevormd worden, zoals bij gist wel het geval is, zal de smaak van het gebakken product niet veranderen, afgezien van een hoeveelheid zout die in het deeg achterblijft.

Bakpoeder bestaat meestal uit gelijke hoeveelheden dubbelkoolzure soda (natriumwaterstofcarbonaat (NaHCO3)) en citroenzuur of wijnsteen. Als aan bloem bakpoeder wordt toegevoegd verkrijgt men zelfrijzend bakmeel.

De reactievergelijking is:

NaHCO3(aq) + H+(aq) → Na+(aq) + CO2(g) + H2O

Lees meer:

Tip: Maak je brood 's avonds voor dat je naar bed gaat. Het kan dan de volgende dag gebakken worden. Zet een grote pan water achter op de oven voor de afwas of anderszins.
De politiek weer voor aap gezet!

En gekoppeld aan de politiek is de klant die ook niks kan en dus teveel betaalt.

tarwe-roggebrood (70%-30%)800 gr. € 3,60 Dat is € 4.50 per kilo. De Seelse bakker bakt het, moet ook eten en hypotheek betalen. Als je zelf bakt heb je ook geen diepvriezer nodig. Bij Molen de Vlijt kost een kilo meel € 1.65, koop je een zak meel van 5 kilo, dan betaal je € 8.00 oftewel € 1.60 per kilo. Bovendien heb je warmte van het bakken. Voor de afwas.

En als het brood oud geworden is kun je er nog iets lekkers van maken.

Broodquiche van broccoli en tomaat.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Vet een springvorm in.
  3. Kook de broccoli roosjes 5 minuten voor.
  4. Snijd de korsten van de sneetjes brood. Bekleed de springvorm met de sneetjes brood. Druk ze stevig aan.
  5. Verdeel de voorgekookte broccoliroosjes over de springvorm.
  6. Strooi hier peper, zout en knoflookpoeder over.
  7. Klop in een kom de eieren los, en meng dit met de kaas en slagroom. Schenk het ei-mengsel over de broccoli. Verdeel plakjes tomaat over de schotel.
  8. Bak de quiche in 25 minuten goudbruin en gaar.

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMail