Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Verder werkt deze site ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

11-8-2016 Broodpudding

Ingrediënten

Porties: 4 

Bereidingswijze

  1. Snijd het brood in dobbelsteentjes van circa 1 cm. Doe de dobbelsteentjes in een grote mengkom, giet de melk eroverheen en laat het brood gedurende 15 minuten in de melk weken.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Breek de eieren in een kleine kom, voeg de chilipepers toe en breng op smaak met peper en zout. Klop alles voorzichtig door elkaar met een vork. Voeg de kaas, prei en lente-uitjes toe en meng goed.
  3. Voeg het eiermengsel toe aan de geweekte dobbelsteentjes brood. Roer door elkaar en giet het mengsel dan in een lichtjes ingevette vuurvaste schaal met een inhoud van 2 liter.
  4. Bestrooi met de geraspte kaas. Laat de broodpudding gedurende 30 minuten bakken, of tot hij begint te bubbelen en stevig is geworden en de bovenkant knapperig en mooi goudbruin van kleur is. Serveer heet.

Variaties en tips

• Maak een broodpudding met zongedroogde tomaten en paprika. Snijd 350 g brood dat op smaak is gebracht met zongedroogde tomaten en een dag oud is, in dikke sneetjes. Snijd 100 g kaas in dunne plakjes en leg ze tussen het brood. Snijd de boterhammen door en schik ze in één laag in een lichtjes ingevette diepe vuurvaste schaal met een inhoud van 2 liter. Bestrooi met 3 paprika's (een groene, een gele en een rode), zonder zaden en fijngesneden. Meng 3 eieren met 600 ml halfvolle melk en 2 tomaten en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over het brood en laat 15 minuten weken. Bestrooi met 2 eetlepels vers geraspte kaas en bak dit geheel zoals in het hoofdrecept.


Beter een groene buur dan een ver restaurant.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail