Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

3-9-2012. De doofpot van politiek en domroep. Rond 7:55 tetteren Marcel Oosten en Lara Rense een bericht in Trouw over Nederland. Fotootje uit een Youtubefilmpje gedestileerd.

Uit Trouw: Nederland moet zijn intensieve landbouw absoluut niet in de ban doen. Integendeel, de landbouw moet juist nog intensiever dan nu al het geval is.

Het is het productiefste en duurzaamste systeem dat er is. Daarmee kan de groeiende wereldbevolking worden gevoed en het milieu worden gespaard.
Lees meer:

De NOS kan niet nalaten hier de nadruk op te leggen:

Voorzitter Dijkhuizen van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit vindt dat de landbouw nog intensiever moet. Alleen zo kan de groeiende wereldbevolking volgens hem worden gevoed. Daarnaast kan er zo het duurzaamst worden geproduceerd. Dijkhuizen zegt dat in het dagblad Trouw en zal het vandaag herhalen in zijn toespraak bij de opening van het academisch jaar. Lees meer:

Over de gevolgen van dit beleid zwijgen domroep en politiek.

Maar: En wetenschappers stellen dat een vegetarisch dieet mogelijk onvermijdelijk wordt: Tweet:

Het bewuste artikel van echte wetenschappers: Leading water scientists have issued one of the sternest warnings yet about global food supplies, saying that the world's population may have to switch almost completely to a vegetarian diet over the next 40 years to avoid catastrophic shortages.

Humans derive about 20% of their protein from animal-based products now, but this may need to drop to just 5% to feed the extra 2 billion people expected to be alive by 2050, according to research by some of the world's leading water scientists
. Lees meer:

Wat dat aan energie gaat kosten ontgaat domroep en politiek volledig:

Voor die energie zijn en worden nog steeds oorlogen gevochten. Uit RNW wereldkrant: Tutu wil Bush en Blair voor Strafhof

De Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu wil dat Tony Blair en George W. Bush voor de oorlog in Irak worden berecht door het Internationaal Strafhof in Den Haag.

Want de intensieve landbouw draait op olie. Veetransporten bv, want Dijkhuizen heeft het over vee. In de Nederlandse wikipedia is nauwelijks iets te vinden. Des te meer in de Duitse wikipedia.

Tierschützer beklagen, dass selbst bei Einhaltung der geltenden gesetzlichen Bestimmungen die Tiere während der Transporte große Qualen ertragen müssten. Sie litten während der Transporte an Erschöpfung, Dehydratation und Stress. Die Regelungen zum Tiertransport würden nur bei Transporten in Verbindung mit einer wirtschaftlichen Tätigkeit greifen.[4] Private Transporte von Heimtieren seien nicht geregelt, wenn von allgemeinen Bestimmungen des Tierschutzes und der Straßenverkehrsordnung abgesehen werde. Im Zusammenhang mit privaten Transporten von Heimtieren spielen Tiertransportboxen eine Rolle.

Een kilo vlees kost minimaal ZEVEN kilo plantaardig voer. Doorgaans uit Verweggistan en per vrachtwaggel aangevoerd.

En ook het personentransport zit weer in de problemen. De wereldkrant: Zwaar busongeluk met Roemenen in Frankrijk

Een bus met Roemeense toeristen is over de kop geslagen in het zuiden van Frankrijk. Daarbij is een kind omgekomen en raakten circa veertig mensen gewond. Vier gewonden verkeren in kritieke toestand, aldus hulpverleners. De bus had een probleem gekregen met een band. Hij reed daarna door de vangrail naar de rijbaan met tegemoetkomend verkeer.

In dat verband is volgend filmpje wel aardig. Hier waren geen gewonden of doden. Maar het toont de problemen waar het wegvervoer elke dag tegenaan loopt. De klapband van de Roemeense bus en de chauffeur die er toen hij wakker schrok achter kwam dat ie fout zat en probeerde om te keren.

Zoiets zal in het railvervoer nooit gebeuren. Ten eerste is de planning daar veel beter en loopt het onverhoopt fout, rijdt de trein gewoon achteruit. Desnoods met 100 km/u. Dat kan als er aan iedere kant van de trein een bestuurderscabine zit. Zoals de Cargosprinter. En het hoeft niet een complete goederentrein te zijn. Ook achter een personentrein past een cargosprinter. Zoals de afsluitende trein weer aantoont.

Maar het is beter als die intensieve veehouderij hier ver vandaan blijft. En dat kan ook. Kippen worden in de biologische landbouw gehouden om onkruid en ongedierte te bestrijden.

Muffins

Ingrediëntem: 50 g. boter, 250 g. meel, 60 g. suiker, snufje zout, 2 eieren, 1½ dl. (karne)melk, 2 eetl. meel, scheutje bessendixap, bosbessen, 3½ tl bakpoeder

Bereiding: De boter laten smelten. Het meel, suiker en zout door elkaar mengen. Maak in het midden een kuiltje. De eieren loskloppen en met de melk, bosbessen, dixap en 2 eetl.meel in het kuiltje gieten.

 Roer alles snel door elkaar. Vul kleine vormpjes met het deeg en bak de muffins in het midden van een oven van 200° C in 25 min. gaar.

Gebruik i.p.v. bramen geraspte kaas, verse kruiden of geraspte appel en wortel.


Een kip in de wei, geeft smaak aan het ei.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail