Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

14-3-2012. Terwijl de NOS weer jammert over de stijgende prijs voor diesel, heeft het klokhuis over windparken op zee. Enige tijd geleden kaartte deze jeugdoplichter een andere kant van de verwende leefstijl van de eveneens dom gehouden ouders, de tomatenkweek.

Uit RNW wereldkrant: Het heeft vorig jaar zo weinig gewaaid dat er in Nederland veel minder windenergie is geproduceerd. Ondanks een lichte stijging van het aantal windmolens, was er een afname van 13 procent. Dat komt meer op de energievoorziening van zo’n 175.000 huishoudens.

En die huishoudens gebruiken geen andere vormen van energie als bv zonnewarmte, biogas, houtsnippers en de pure vleeskracht van fietsers? De infobeperking van de domroep en de rest van de media, die alleen in stroom kan denken.

Waar de media ook vastlopen is:

Uit de Gelderlander: Tunnelvraagstuk in Ede nog lang niet opgelost. EDE - De discussie over nieuwe spoortunnels midden in Ede-stad is nog lang niet gelopen, als het aan inwoners van de spoorwijken ligt.

.....Er kwamen dertig mensen op af. ........ Meer lezen:

Let op, er rijdt om de tien minuten een trein over deze overweg. Ruim voldoende om als fietser over te steken. De olieslaven, op weg van Ede-Zuid naar Ede-Centrum, ja, die komen in de knel. Dat heb je als je meer dan zes meter ruimte vraagt.

Voor wie het nog niet wist, de afsluitende "treintjes" zijn voorzien van links om reageren te vergemakkelijken. Eén link voor een reaktieformulier en één voor de "twitter", die helemaal onderaan hangt. De laatste opent in een nieuw venster.

ShoutboxMail

Het kinderprogramma "Het Klokhuis" toonde kortgeleden een uitzending over "Pakketdienst", die grotendeels door de lucht gaat. Eerst de tomaten van de uitzending van 14 april 2010. Voor de huidige teelt van tomaten in de winter zijn gigajoules energie nodig.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


De media krijgen een tik op de neus waar het voorlichting betreft. Uit NRC-handelsblad: Rotterdam, 15 april 2010. Na een nieuwe vulkaanuitbarsting op IJsland is het Europese vliegverkeer ernstig verstoord door een vulkanische aswolk.......

Twee jaar later. Massaprotest tegen goederenvervoer per spoor, protest tegen duurzaam opgewekte stroom in de VS, waar een massa vracht ook per diesellokomotieven (geen gebruik van duurzaam opgewekte stroom) vervoerd wordt.

Uit de groenecourant: Ook Amerikanen betalen miljoenen om windmolens stil te leggen. AMSTERDAM – De Amerikaanse overheid betaalt miljoenen dollars om energiebedrijven te compenseren voor windmolens die tijdens piekuren moesten worden stilgelegd. De rekening kan mogelijk oplopen tot 50 miljoen dollar. Het probleem ontstond vorig jaar in de zomer in de Amerikaanse staten Oregon en Washington in het noordwesten van de Verenigde Staten. Door de smeltende sneeuw draaiden de 31 dammen in het stroomgebied van de Columbia rivier op volle toeren en werd er een enorme hoeveelheid stroom opgewekt. Meer lezen:
Maar niemand die het gebruikt.

Als je duurzame opwekkers neerzet zul je ook afnemers moeten organiseren en dat is in de VS nagenoeg onmogelijk. De Russen en Chinezen zijn daarentegen een stuk slimmer, zij maken met de elektrische trein volop gebruik van de door eigen windturbines opgewekte stroom en dat zijn zeker geen kleine jongens.

Uit de Stentor: GORSSEL - De Dorpsraad Gorssel dient een uitgebreide zienswijze in tegen de plannen van ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Milieu om het goederenvervoer over bestaand spoor in Oost-Nederland te intensiveren. Meer lezen:

Men heeft liever de omvallende vrachtwaggels die niet zonder de dure dieselolie kunnen.
Zoals gezegd, dit is een voorproefje. Zo gaat het er uit zien als de olie onbetaalbaar wordt. Wen er maar vast aan, dit staat ons te wachten. Dit is geen ramp, voor het Europees verkeer rijden er treinen en die gaan nu hun geld opbrengen. Maar voor groenten en fruit uit Verweggistan zal men naar alternatieven moeten zoeken. En die zijn er zat.

Dan kun je helemaal niets meer eten, gaat hier niet op!

Chinese kool met champignons

100 g. champignons
tamari
gemberpoeder
600 g. gesneden witte kool
1 ui

Fruit de ui in olie. Bak de gehalveerde champignons even mee.
Voeg de kool, 1 eetl. tamari, 1 mespuntje gemberpoeder en weinig water toe en stoof de groente 10 min.

Geef er gekookte aardappelen bij.  


Wat je ver haalt loopt ten einde.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail