Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

20-4-2014. Dit gedrag werd door een oplettende machinist deskundig beëindigd:

Hieronder nog wat dom gedrag. Het ruimtegebruik van de meeste oliejunks. Blikken 1, 2 en 3 behoren bij één huishouden.

Hier een meer dan 100 jaar oud elektrisch voertuig dat probleemloos meer dan 100 personen vervoert met een veel kleiner ruimtegebruik.

Maar ook voeding veroorzaakt veel problemen.

"Onvoldoende voorbereid op gevolgen opwarming aarde" - en industriële landbouw zorgt voor ± 1/3 uitstoot broeikasgas! http://t.co/3YnxMywgOy

  1. Een paar tweets.
     
    Maar ja, het blijven slechts tweets.

  1. Het is een ethisch probleem dat 870 milj mensen honger hebben. En een drama vh klimaat dat 1,3 miljard mensen obesitas hebben

  2. En toch vlees eisen?
  3. als we dat niet zouden doen, zou dat al heel veel oplossen idd

Tijd voor krasse maatregelen.

Twitteraar @Keetsmakelijk biedt regelmatig oplossingen voor stadslandbouw.

En de ZLSM Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij laat zien dat snoeiafval nuttig gebruikt kan worden en zelfs per trein afgevoerd kan worden. Op de nu gesloopte NZH gebruikte men een elektrische motorwagen als hierboven na een akkoordje met de stationschef om te hooien.

Met dank aan de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij

Ook biologische boerderij Veld en Beek te Doorwerth laat zien dat er helemaal geen soja nodig is voor de landbouw.


Recept. De hier getoonde ingrediënten kunnen eenvoudig vervangen worden door eigen ingrediënten die meer in je leefstijl passen. Diepvriesbladerdeeg is hier vervangen door een deeg van oud brood en meel.

Ook de zuurkool is bij de biologische winkels verkrijgbaar in emmetjes van 5 liter, die in de winter buiten op balkon of in de tuin en in vóór en naseizoen in de koelkast goed te bewaren zijn.

Zuurkoolquiche.

Ingrediënten:


4 plakjes diepvries bladerdeeg
400 g biologische zuurkool
4 eieren
1 eidooier
1 el water
3 middelgrote vastkokende aardappels
1 kleine gesnipperde ui
150 g geraspte pecorino
150 ml volle melk
1 teentje knoflook
150 ml slagroom
15 verse bieslook


Verwarm de oven voor op 190ºC. Hang een zeef boven een kom en doe de zuurkool in de zeef. Druk de zuurkool uit en laat verder uitlekken terwijl je verder gaat met het deeg.

Strooi wat bloem op het aanrecht en leg daar de plakjes bladerdeeg op. Laat ze een heel klein randje overlappen zodat je 1 groot vierkant krijgt. Plak de randjes met wat water op je vinger vast zodat het vierkant een geheel wordt.

Wrijf een deegroller in met bloem en rol het deeg uit tot deze een stuk groter is dan de bakvorm. Bekleed de vorm met het deeg en laat het deeg over de rand heen vallen.

Snijd de ui, bieslook, en knoflook fijn. Snijd de aardappels in zeer dunne plakjes (1-2 mm).

Roer de uitgelekte zuurkool met je handen los. Doe het in een grote kom en meng daar de ui, knoflook, bieslook, melk, 4 eieren, geraspte pecorino en slagroom door. Breng op smaak met flink wat peper en wat zout.

Schep de helft van het mengsel in de beklede vorm. Leg daaroverheen dakpansgewijs de plakjes aardappel zodat deze het mengsel helemaal afdekken. Verdeel de rest van het mengsel over de aardappelplakjes.

Vouw het overhangende deeg over de taart naar het midden toe. Bestrijk de bladerdeeg rand met eierdooier.

Bak de taart in 65-70 minuten goudbruin, gaar en stevig. Controleer na 55 minuten of de taart niet te bruin wordt. Is dat het geval: leg er dan wat aluminiumfolie overheen.


Je hoeft niet gek te zijn om hier te wonen, maar het helpt wel.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMail