Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

26-8-2017 Wat velen ook niet willen is de razende grasmaaier die niet zonder fossiele brandstof kan.

En zo doet men nog overal. Toch kan dat anders.

En zo doet men dat in Flevoland. De beste grasmaaier is vee. Dat levert ook nog eetbare produkten op en mest, die weer in de landbouw gebruikt kan worden.

Van tuinen (met bloemen) hebben de meeste gemeenten geen kaas gegeten En al helemaal niet van combinatieteelt.

Robot maait het gras in de Almeerse Kruidenwijk https://t.co/9fA1vqB2oE https://t.co/06ReEqvY22

Let op, de naam van de wijk is "kruidenwijk". De fossiele grasmaaier is in het volgende voorbeeld totaal overbodig. Een kleine elektrische doet beter werk. Bevreesd voor het in gebruik nemen van een robotgrasmaaier? Niet nodig. Instructievideo.

Sinds mensenheugenis wordt er al gebruik gemaakt van geneeskrachtige kruiden (planten, heesters en bomen). Kennis over de toepassing en werking van de kruiden werd steeds weer opnieuw doorgegeven aan een volgende generatie. In bijna elk dorp woonde wel een kruidendokter die met deze kennis zieken kon genezen. Zij namen daarom vaak een belangrijke plaats in binnen de gemeenschap.

In de middeleeuwen werden er kruidentuinen aangelegd in de tuinen van de kloosters. Kloosterlingen kweekten de geneeskrachtige kruiden en bestudeerden vervolgens de werking ervan. Hildegard van Bingen (1098 - 1179) is wel de meest bekende kloosterlinge die geneeskrachtige kruiden bestudeerde.

Geneeskrachtige planten zijn ondanks de opkomst van onze moderne medicijnen echter nooit uit beeld geweest. Integendeel... veel van onze moderne medicijnen bevatten nog steeds (inmiddels synthetisch nagemaakte) stoffen die in kruiden voorkomen
. Lees meer:

Farming has historically released almost as much carbon into the atmosphere as deforestation, a new study finds. https://t.co/c5a4r7LCPt

Daarom verticaal: Vandaag op @NPORadio1 in @DeOchtend rond 10.45 heb ik het over vertikale tuinen.  Wereldwijde trend! https://t.co/kI9MChdnmr

Wat dacht men bv hiervan, grond volledig begroeid, bijen en andere insekten komen aan hun trekken en meteen de volgende tweet, waarbij bewezen wordt dat ook verticaal veel ellende voorkomen kan worden.

Ook tegen muren, kamperfoelie is een prima klimmer. Ook de passiebloem trekt massa's insekten aan. De temperatuur in woningen blijft zo constant. De reaktie van de natuur is altijd om de bodem bedekt te houden. Dus bedekt houden met nuttige planten. Bedenk wel er is zonder bijen en hommels helemaal geen fruit meer.

De Italiaanse architect Stefano Boeri is verantwoordelijk voor het ontwerp van de groene woontoren. De architect, die wordt gezien als de uitvinder van het zogenoemde ‘Bosco Verticale’, ontwierp eerder vergelijkbare gebouwen voor de steden Milaan, Lausanne en Nanjing. Ook Parijs krijgt een verticaal bos, naar een ontwerp van architectenbureau OXO Architects.

De verticale bossen van Boeri zijn vooral bedoeld om het stadsklimaat te verbeteren. Zo absorberen de bomen en beplanting op de toren niet alleen CO2, maar produceren deze ook zuurstof. Lees meer:

Zie ook:

Doe het zelf, combinatieteelt.


Tegeltuinen zijn voor Tokkies met onderhoudsarme hersenpan.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMail