Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Groene platzli's met spinazie

Ingredienten:

Platzli's zijn in de Zwitserse supermarkt kant en klaar (2 in een doosje) verkrijgbaar. Spinazieblaadjes zijn ideaal om groene platzli's mee te maken. Dit klinkt ingewikkelder dan het is. Het basisrecept voor pasta is namelijk vrij simpel: 1 ei op elke 100 gram bloem (50 gram per persoon is meestal voldoende) en daarbij een snufje zout en een scheutje olie.

Daar is nu wat versgeperst spinaziesap of ander groentenat aan toegevoegd en een beetje extra bloem zodat het geheel niet te nat werd. Na het kneden rol je het deeg zo dun mogelijk uit en maak je er rondjes of vierkantjes van. Deze vouw je dubbel en vul je met een mengsel van je favoriete zachte of geraspte kaas en verse kruiden (of iets anders wat je lekker lijkt). Kook dit met kinderen met ingredienten die ze zelf uitkiezen.

Overigens is elke ingredient mogelijk, zelfs van restjes. Tot slot kook of bak je de pasta in ruim kokend water of olie gaar. In de oven is ook mogelijk. Eet smakelijk!

Het spreekt vanzelf dat je de ingredienten met de fiets haalt.


Hoeveel CO2 zou jij besparen als je de auto liet staan?


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMail