Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Bijgewerkt 9-11-2017 Roundup door het Europese parlement in de ban gedaan? Dat staat nog te bezien. Vandaag, 5-3-2012, één van de oplichtpraktijken van domroep Klokhuis.

Waarom eten mensen wel of geen vlees? En wat eet een vegetariër als vleesvervanger? http://t.co/s47A07yn

En ja hoor, daar was ie, de hamburger en de soja. Helemaal uit Verweggistan, Brazilië bv. Een kwartier de alternatieven onder het tapijt schoffelen. Men denkt bij vegetariërs vaak aan sla of kaas.

Er heerst een hardnekkig misverstand bij de dom gehouden bevolking over kaas. En dan gaat het over de gewone kaas van de traditionele landbouw. Het internet es nageplozen. In het Nederlands natuurlijk nauwelijks info, also auf Deutsch fündig geworden:

Wie der CO2-Vergleich der nachstehenden Lebensmittel zeigt, wird bei der Käseherstellung sehr viel Energie benötigt, da zum einem zur Milchproduktion viel Getreide an die Milchkühe verfüttert wird und zum anderen die Zubereitung von Käse viel Wärme beansprucht. Meer lezen:

Getreide, oftewel graansoorten als mais. Een koe is een grasvreter. Het bedoelde veevoer bevat ook soja uit Verweggistan. Onnodig uit te leggen dat dit een flinke prak energie kost. Ook de produktie ervan komt steeds meer in handen van Monsanto, die het zaaigoed "Roundup-ready" levert. Dwz het onkruid verdwijnt en de mais overleeft. Genetisch gemanipuleerd zaaigoed. Monoculturen met de bijbehorende klimaatverandering. Daar weet men in Oost-Afrika inmiddels meer van.

Dat vertelt "Vegaslager" op Twitter er niet bij. Hier zijn spijkers op laag water. Het klokhuis nogmaals:

1 l melk zorgt voor 1,4 kg co2 uitstoot en heeft 3 glazen mest als bijproduct.Vermenigvuldig dat met 10 en je hebt een kg kaas. Meer lezen:

Gaan we even behandelen. Die CO2-uitstoot komt zoals al verklaard van het transport, dat er al voor gezorgd heeft dat de permafrost aan het verdwijnen is. De methaan die het vee uitstoot zorgt voor een versnelling van de klimaatverandering en de zaak is compleet. Zoals de Duitse site al aangeeft is er voor de bereiding van kaas warmte nodig. Dat wisten de boeren twee eeuwen geleden ook al, maar toch slaagden zij er in de bederfelijke melk tot een produkt om te vormen dat bewaard kon worden. Zonder krachtvoer, zonder soja en mais. Gewoon in de wei waar nu de olieslaven razen. En waarom zou de huidige generatie dat niet kunnen?

Maar het enige waar het domgehouden klootjesvolk bij duurzame energie aan kan denken is PV-panelen (rendement 15%) voor stroom. Zonneboilertje levert warmte, bv voor de bereiding van kaas, boter en karnemelk. Gewoon, het redelijk alternatief, vegetariers dragen ook lederen schoenen, maar die gaan dan wel 10 jaar mee. Geen modefratsen. Met trein en tram wordt ook gereisd, maar niet elke dag 100 km. Zoals dat al 100 jaar prima gaat. Vervang maisvelden door bos, dat levert in de zomer schaduw, in de winter warmte en de insektenetertjes daar houden de muggen weg.
Gesnopen "Vegaslager"? Gesnopen Klokhuis?

Tegen het meest werkzame alternatief hebben insecten ook geen bezwaar. Klik op het plaatje voor een vergroting.

Combinatieteelt heeft allerlei voordelen, in mijn tijd kwam het begrip Land Equivalent Ratio van mengteelten op, als dat groter dan 1 was, had je een oogstvoordeel, was het kleiner dan nadeel(dit onderzoek was wel iets voor ontwikkelingslanden). Als je niet keek op extra handwerk (om te wieden,op te binden etc) was het bijna steeds dat eerste, maar ja, wat wil je, we leven in een machinewereld, dus hebben nu gewassen die tegen Roundup bestand zijn het voor het zeggen, de onduurzame gewassen dus. Lees meer:

Dan volgt er op Nijij een uitgebreide diskussie over dit onderwerp. Veel "ze moeten dit" en "ze moeten dat", maar een oplossing rolt er niet uit. Zelfs de meeste "biologische" tuinders hebben er geen zin in. Dat er iets drastisch moet veranderen is duidelijk en daarom hier een eerste aanzet. Daar gaan we dan ook wat aan doen:

Combinatieteelt en permacultuur, waarvan ook het grondgebruik aantoonbaar minder is:

Klik op het linker plaatje voor een voorlopig gepersonaliseerd overzicht. Aanpassingen zijn natuurlijk altijd mogelijk.

Uit Noorderbreedte: Spiraaltuin

Wanneer de grond leeft, mikro-organismen beschermd worden en de insekten hun gang kunnen gaan, ontstaat er orde waar wanorde was. Eén van de proeftuinen in Boxtel, de spiraaltuin, sluit helemaal aan bij deze methode. Door de vorm dwingt hij de mensen de grond met rust te laten en niet open te hakken. Zo krijg je automatisch de biologisch-organische werkwijze.'
Lees meer:


Komt nog wat bij, als fietser zorg je voor een minimale CO2-uitstoot, dit in tegenstelling tot de transportmanie van het gemiddelde klootjesvolk dat voor elke scheet in z'n CO2-blazer stapt. Ook om (niet biologische) kaas bij de supermarkt om de hoek te gaan halen Hier hoort natuurlijk een recept bij, daar weet men bij het klokhuis geen raad mee, maar misschien wel na het lezen van dit recept. Overigens heeft het klokhuis het account van klimaatcombi geblokkeerd. Men houdt net als de ober uit de sketch niet van zeurders. Het recept voor de rest van Nederland.

Pancakes zijn meestal zoete gerechten overgoten met stroop, honing of een vruchtensaus. Maar hartig zijn pancakes ook heerlijk. Bijvoorbeeld als een lunchgerecht. In dit recept combineer je de warme pancakes met rauwe pastinaak in mascarpone. Een heerlijk hartig gerecht dat ik ontving van Ester Haan, waarvoor dank!

Ingrediënten: 

Lees het recept hier!


Vlees mevrouw, u weet wel waarom, maar gelukkig niet hoe.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail