Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

1-5-2012: Te koop: Kak, die de boel sloopt . Op 30-4-2012 zond VPRO's "Tegenlicht" iets uit over de teloorgang van deze wereld. Intensieve landbouw, noodzakelijk voor vlees en import uit Verweggistan zijn DE oorzaken van verwoestijning. Deze website toont iets anders.

Een markt word gecreëerd. Bied je goud aan, dan lopen er hele volksstammen te kwijlen, maar betalen kan bijna niemand. De markt voor goud is daarom klein.

Veel simpeler ligt het bij voeding, waar niemand zonder kan. Er is echter voeding en voeding. Bied je in de winter aardbeien en kersen aan, dan zijn er gegarandeerd klanten voor. Hetzelfde geldt voor bananen, koffie en thee, hoewel dat spul hier niet groeit.

De gemiddelde burger is echter gewend aan spul uit Verweggistan, maar sommigen lopen tegen hun geweten aan. Dat geweten zegt hen dat er bij de produktie van deze koloniaalwaren iets niet klopt. Men krijgt wroeging over het feit dat de boeren die het spul telen daar hard voor moeten werken en er weinig voor betaald krijgen. Fairtrade is geboren.

Iets vergelijkbaars is er bij seizoensgebonden produkten. In de gematigde streken waar de "weldoeners" doorgaans wonen, groeien in de winter geen tomaten, aardbeien of kersen. Toch worden deze produkten aangeboden en sterker nog, de "natuurvoedingswinkels" bieden ze ook aan. Nu (28 april) liggen er al Spaanse tuinbonen in de "biowinkels". Men wil een grote klantenkring, men wil uitbreiden en dus "moet" je dit in je winkeltje hebben.


Het gevolg is dat deze verwende "salongroenen" een voorkeur hebben voor snijbonen in de winter i.p.v. bv witte kool, die door de "biowinkels" bij de biologische tuinders afgenomen worden. Maar omdat de kak snijbonen uit Egypte vreten, blijft de "biowinkel" met de wintergroenten zitten. Deze raakt in verval en omdat er een paar lelijke plekjes aan zitten, laat de kak het met moeite gekweekte spul liggen. Het gevolg, de "biowinkel" blijft met de seizoensgebonden produkten zitten. De over het paard getilde kak "lust het niet".

De groenten belanden bij het afval, niet eens bij de voedselbank. Volgende keer wordt er minder biologische wintergroente ingekocht en de biologische tuinder kan naar de bijstand. Zoals al gebeurd is met de Wageningse "Backvries"

Hoe de "salongroene" voeding in de "biowinkel" komt zal de verwende kak worst zijn. Diskussie met steekhoudende argumenten haat men, gaat men uit de weg. Men wordt kwaad. Zo wordt de "groene" branche slachtoffer van z'n eigen inkoopbeleid. "Salongroente" trekt nou eenmaal "salongroenen" (kak) aan. Kak is voor landbouw overigens niet verkeerd.


De "salongroenen" (doorgaans de beter betaalde bevolking) kunnen het betalen. Al eerder ging de PC-(Poly-Carbonaat)fles er aan en werd zuivel in karton aangeboden of in glazen flessen, van 100 km verderop en per stinkende vrachtwaggel aangevoerd. Welke miljeuproblemen dat oplevert zal hen worst zijn, hun eigen "miljeu" is veel belangrijker. Zij "gaan" voor het imago. Iets vergelijkbaars geldt voor het rijblik. Overigens staat de PC-fles nog steeds bij de firma A.Hein in de schappen, al is de afname niet bizonder groot.

Dat rijblik wordt in dit geval apart van het fietsende gepeupel geparkeerd. Of op de stoep. Verschil moet er zijn. Om de biologische produkten thuis te krijgen gebruikt men 1000 kg ruimtevretend staal. De elektrische auto is ook niet weggelegd voor het klootjesvolk. Het klootjesvolk rijdt al 100 jaar elektrisch met trein en tram, daar waar je de kak ook al niet ziet. De kak zit in de file omdat ook het klootjesvolk daar zit. Tot ergernis van de kak, die het OV wil bevorderen, zodat de kak kan blijven rijden.

Overigens tobben veel klanten van "biowinkels" met hun gezondheid na jaren foute leefstijl en vluchten naar de "biowinkel". Dat is overigens geen garantie. Erfelijke ziektes duiken later in het leven op. Zoals een aortaklepstenose. De medische wetenschap is vandaag al zover dat een aortaklep vervangen kan worden. Sommige mensen, zoals de mondhygieniste hebben daar echter wel wat problemen mee. Vóór bepaalde behandelingen moet de patient antibiotica slikken om te voorkomen dat bacterien uit de mond op de aortaklep terecht komen.

Ondanks dat dit feit al jaren bekend is twijfelen sommige mondhygienistes aan de noodzaak hiervan. Jarenlang kon je zonder deze omhoog gevallen subtandartsen.

Men eist zelfs van de cardioloog zwart op wit bewijs. Meer hierover is hier te vinden. Een uitsnede:

Oorzaken endocarditis

Bacteriële endocarditis ontstaat doordat bacteriën in het hart terechtkomen. Ze komen daar via de bloedbaan. Ze gaan op de binnenbekleding van het hart (het endocard) en de kleppen zitten. Bacteriën kunnen in de bloedbaan komen door:

Belangrijk is daarom dat je gezond eet. Opvallend is ook dat de gangbare landbouw nog wel groenten van het seizoen aanbiedt. Naast snijbonen in de winter, maar de keus kan nog steeds gemaakt worden, hetgeen bij de "biowinkels" beperkt is. Redding in de vorm van Peakoil is nabij. Personeel van de "salongroene winkels" dat 10 km of meer van het werk woont zal dan moeten verhuizen en "vergroent" dan zonder het zelf te willen ook.

Peakoil gaat er ook voor zorgen dat ook de groentehandel op de hoek en de markt groener worden, want ook bestrijdingsmiddelen worden gemaakt van olie. Iets vergelijkbaars geldt voor fosfaat, waar kunstmest van gemaakt wordt.

Ook dat is eindig.

En over eindigheid gesproken.... de klanten van "biowinkels" zijn ook vaak "natuurfreaks". Op de struintochten die de kinderen uit de gemeente Renkum in de Jufferswaard maakten, liepen ook een paar "natuurfreaks" mee. Zij zijn te herkennen aan een kladblok, waarop ze aantekeningen maken. Aan een PDA hebben ze een broertje dood, "Dat ding gebruikt energie". Het rijblik waarmee ze naar de Jufferswaard reden en dat de kinderen door een domme manoevre bijna het leven kostte, gebruikt geen energie.

De aantekeningen van het kladblok worden thuis netjes overgeschreven in een dagboek en als dat versleten raakt, schrijven ze dat ook weer over. Dagboek en kladblok kennen natuurlijk geen Ctrl-C en Ctrl-V. Je kunt de bladzijden ook niet op het internet zetten via een blog, website of Twitter.

Dat is één van de beperkingen van de "Natuurfreaks" en dat is maar goed ook. Wie heeft er nou zin in saaie aantekeningen? De Renkumse kinderen in ieder geval niet. De "Natuurfreaks" werden dan ook genegeerd. Dit in tegenstelling tot een 10 jaar oude Nokia 9300 met simpele tekstverwerker van één van de vrijwilligers, die bijna door de kinderen uit z'n handen gerukt werd.

De "Natuurfreaks" lopen dan ook regelmatig tegen parkeerproblemen aan, zoals bij het winkelcentrum in Doorwerth, waar men het liefst IN de winkel parkeert. Lidl is het daar roerend mee eens. Bij omroep Gelderland nog wel aanwezig:

Maar parkeerruimte is er meer dan genoeg, je kunt prima parkeren rond het straatmeubilair dat de gemeente daar in de straat gepoot heeft. Fietsers steken hun hand niet uit, rijden zonder licht en rijden midden op de weg. Parkeerplaats genoeg aan de rechterkant van de weg, zoals deze "HPV" die keurig netjes rechts parkeert. Wie heeft daar nou problemen mee?

De "Natuurfreaks" halen hun voer ook bij de "natuurvoedingswinkel", natuurlijk met hun onuitroeibare rijblik en zo is de "natuurvoeding" opeens een stuk smeriger, ook al om dat de "natuurfreaks" ook in de winter verse sperziebonen eten. Die komen dan per eveneens smerige vrachtwaggel uit Egypte, hier 2000 km vandaan. Dat maakt de "natuurfreaks" niks uit.

Maar gelukkig is dit alles eindig.

En zie ook de voordelen:

Veel lagere pacht voor deze twee natuurvriendelijke Friese boeren. Bron:


Praat bekakt, dan kun je met je bek vol borrelnoten de 'R' uitspcheken.


Antwoorden langer dan 280 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal________________________________________________________________________
Mail