Deze site probeert de lachwekkende misstanden in de samenleving aan te kaarten. Oneens? Reageer via het reaktieformulier. IP-adres wordt opgeslagen en je loopt de kans dat je reaktie op deze site gepubliceerd wordt.

Uit RNW wereldkrant: Kippenbacterie eist voor het eerst mensenleven. Voor het eerst is iemand overleden aan een infectie die is veroorzaakt door een resistente bacterie die in vrijwel alle kippenvlees in Nederland zit. Onderzoekers gaan ervan uit dat de patiënt die resistente ESBL-bacterie heeft opgelopen door het eten van besmette kip. Van alle kip in de Nederlandse winkels is 94 procent besmet met ESBL’s.

Tooooooook! Dan kun je helemaal niks meer eten.  Meer lezen:

Is dan de reaktie van de doorsnee consument

Receptje: Hartige appel-preitaart

Ingredienten voor 4 personen:

300 g bloem
zout
1.75 dl water
4 cl zonnebloemolie
2 preien
250 g aardappelen
3 appels
200 g kaas (blokjes)
1 takje lavas
1 ei
1 dl room
boter om te bakken
muskaatnoot

Bereidingswijze:

Meng de bloem en het zout en maak een kuiltje in de bloem. Giet het water op de olie en klop tot een wittige emulsie met een garde, giet dit in het bloemkuiltje en roer tot een glad deeg. Dek af en laat op kamertemperatuur gedurende 30 minuten rusten. Snij de prei in dunne ringen, bak beetgaar in wat olie en laat iets afkoelen. Schil de aardappelen en schaaf in plakjes. Snij de appelen in parten,  verwijder het klokhuis en snij de parten in plakjes van 4 mm. Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 200.C. Meng de prei met de appelen, de aardappelen, de geraspte kaas en het fijngeknipte lavasblad. Kruid bij met muskaatnoot. Rol 2/3 van het deeg uit tot een lap die rondom 3 cm groter is dan de vorm en bekleed deze ermee. Schep de vulling erin en strijk glad. Sla de deegranden er los terug op.

Rol de rest van het deeg ongeveer 2 mm dun uit, snij in repen en leg als een raster op de vulling. Bestrijk dit raster met wat van het losgeklopte ei en bak in de oven op de onderste richel. Vermeng de rest van het ei met de room en giet dit mengsel halverwege de baktijd tussen het deegraster door op de vullling.

Tip: lekker met een kom sla erbij. 


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi.
MailMail