Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Koolraapschotel met prei, een wintergerecht.

Ingredienten:

400 g koolraap, in blokjes
250 g prei, gesneden
scheutje zonnebloemolie
0,5 dl slagroom
3 eieren
peper en zout
geraspte kaas of geitenkaas of brie.

Verwarm de oven voor op 175°C. Kook stukjes koolraap gaar in ruim water, giet ze af en pureer de koolraap. Fruit de prei even in olie.

Klop eieren met room schuimig en meng er peper en zout door. Meng koolraappuree, prei en eimengsel door elkaar en schep het in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas (of beleg de schotel met een andere vorm kaas).

Bak de schotel ongeveer een half uur tot drie kwartier in de voorverwarmde oven. Serveer de schotel met brood (bijv. stokbrood, roggebrood of ciabattabrood) of een gekookte graansoort.


Als de appel niet ver van de boom valt, hoef je hem ook niet uit Nieuw Zeeland te halen.

Ideaal wintergerecht.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMail