Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Verder werkt deze site ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

10-1-2017 Lasagne met koolraap.

 

Ingrediënten

4 person

 

 

 

Verwarm de oven voor op 180C.

Snijd de koolraap in kleine blokjes.

Bak de koolraap en in plakjes gesneden knoflook in 2 eetlepels olie op een hoog vuur al omscheppend gedurende 6 minuten, strooi er dan karwei, tijm en de koriander op. Draai het vuur laag voeg 2 eetlepels water toe en laat de koolraap met het deksel op de pan in 30 minuten gaar stoven.

Voeg na 25 minuten de kaas toe en roer goed door. Maak de bechamel door de boter te smelten, roer daar in één keer de bloem door en vervolgens beetje bij beetje de 3,5 dl melk zodat een mooie gladde saus ontstaat.

Vet een ovenschaal in met wat extra boter of olie, schep een laag pompoen op de bodem, dek dit af met lasagnavellen, dan een laagje bechamelsaus, dan weer een laag koolraap. Bouw de lasagna zo tot alle vellen en koolraap op is. Eindig met lasagnevellen.

Schenk hier dan de overige melk op, laat dit in de ovenschaal ‘zakken’ en bestrooi tenslotte met de geraspte kaas.

Bak de koolraaplasagna in het midden van de voorverwarmde oven in ± 20 minuten gaar en goudbruin.

Zie ook:

Recepten


Beter een groene buur dan een ver restaurant.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMailMailMail