Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

Begin 2011: Uit RNW wereldkrant: Transport en Logistiek Nederland en verladersorganisatie EVO vragen eurocommissaris Siim Kallas van Transport om maatregelen tegen de blokkades in Griekenland. Op meer dan twintig plaatsen hebben de boeren doorgaande wegen geblokkeerd. Ook grensovergangen met Macedonië, Bulgarije en Griekenland worden versperd. De boeren eisen financiële ondersteuning door de overheid, maar daar heeft de Griekse regering geen geld voor.

Oorzaak is de import uit Verweggistan, die niet per trein geschiedt. Terwijjl er toch een doorgaande elektrische verbinding mogelijk is via Bulgarije, Roemenie, Hongarije en Oostenrijk.

Omdat veel mensen in de winter voor een habbekrats tomaten, komkommers, aardbeien of andere groenten of fruit eisen.

Oplossing:

Eet groenten van het seizoen, zoals bv erwtensoep:

Dit heeft u nodig voor 2 personen:

200 g gedroogde (split)erwten, 1.5 liter water
1 kleine wortel, in stukjes
150 g prei, in smalle ringen
150 g knolselderij, in stukjes
1 ui, gesnipperd
2 laurierbladeren en 1 bouillonblokje
peper uit de molen en zout.

Maar ook andere produkten kunnen simpel met de trein. Er is een verbinding gerealiseerd met een meersysteemlok die van de Turkse grens naar Duitsland reed. Deze verbinding was sneller en ook nog veiliger dan met een omvallende vrachtwaggel. En elektrisch, dus mogelijkheden voor duurzame energie. Dit transport is in ieder geval totaal overbodig voor voeding, iets wat "Milieu Centraal" nog niet erg begrijpt. Zij
leveren elke maand een tip. Veel groenten plaatst deze club willens en wetens als "Tip van de maand" op z'n site. De gevolgen hiervan zijn al uitgebreid behandeld. Nog even de vinger op de zere "salontip".

Februari:

Aardpeer, Paprika, Rode kool, Savooie kool, Snijboon, Spitskool, Granaatappel, Grapefruit, Kaki, Lychee, Mandarijn, Meloen
 

8 van de 12 komen NIET uit de regio, soms zelfs uit Madagascar. Deze oplichttips komen vanaf nu ook in de rechter kolom.

Dit stinkt naar de misdaad.


Dan nog de laatste lacher van de overheid: Omdat er bij lage gevoelstemperaturen een reëel risico bestaat op onderkoeling, geeft het RIVM de volgende adviezen:

Daar moeten fietsers hard om lachen, zij blijven automatisch warm en besparen maandelijks ook nog eens € 300.- door GEEN rijblik te hoeven onderhouden.


Al is de overheid nog zo snel. de straling achterhaalt haar wel.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.