Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Begin 2011: Uit RNW wereldkrant: Transport en Logistiek Nederland en verladersorganisatie EVO vragen eurocommissaris Siim Kallas van Transport om maatregelen tegen de blokkades in Griekenland. Op meer dan twintig plaatsen hebben de boeren doorgaande wegen geblokkeerd. Ook grensovergangen met Macedonië, Bulgarije en Griekenland worden versperd. De boeren eisen financiële ondersteuning door de overheid, maar daar heeft de Griekse regering geen geld voor.

Oorzaak is de import uit Verweggistan, die niet per trein geschiedt. Terwijjl er toch een doorgaande elektrische verbinding mogelijk is via Bulgarije, Roemenie, Hongarije en Oostenrijk.

Omdat veel mensen in de winter voor een habbekrats tomaten, komkommers, aardbeien of andere groenten of fruit eisen.

Oplossing:

Eet groenten van het seizoen, zoals bv erwtensoep:

Dit heeft u nodig voor 2 personen:

200 g gedroogde (split)erwten, 1.5 liter water
1 kleine wortel, in stukjes
150 g prei, in smalle ringen
150 g knolselderij, in stukjes
1 ui, gesnipperd
2 laurierbladeren en 1 bouillonblokje
peper uit de molen en zout.

2 uur kooktijd
2 uur en 30 minuten totale tijd

Spoel de spliterwten goed af en breng ze in 2 liter water aan de kook. Schuim evt. af. Pel en snijd de uien fijn. Snijd de prei in ringen. Schil de knolselderij en aardappels en snijd ze in blokjes. Schil de wortel en snijd in reepjes. Voeg na een half uur de groenten toe aan de pan met erwten. Kook een uur of tot de erwten stuk zijn gekookt.


Maar ook andere produkten kunnen simpel met de trein. Er is een verbinding gerealiseerd met een meersysteemlok die van de Turkse grens naar Duitsland reed. Deze verbinding was sneller en ook nog veiliger dan met een omvallende vrachtwaggel. En elektrisch, dus mogelijkheden voor duurzame energie. Dit transport is in ieder geval totaal overbodig voor voeding, iets wat "Milieu Centraal" nog niet erg begrijpt. Zij leveren elke maand een tip. Veel groenten plaatst deze club willens en wetens als "Tip van de maand" op z'n site. De gevolgen hiervan zijn al uitgebreid behandeld. Nog even de vinger op de zere "salontip".

Februari:

Aardpeer, Paprika, Rode kool, Savooie kool, Snijboon, Spitskool, Granaatappel, Grapefruit, Kaki, Lychee, Mandarijn, Meloen
 

8 van de 12 komen NIET uit de regio, soms zelfs uit Madagascar. Deze oplichttips komen vanaf nu ook in de rechter kolom.

Dit stinkt naar de misdaad.


Dan nog de laatste lacher van de overheid: Omdat er bij lage gevoelstemperaturen een reëel risico bestaat op onderkoeling, geeft het RIVM de volgende adviezen:

Daar moeten fietsers hard om lachen, zij blijven automatisch warm en besparen maandelijks ook nog eens € 300.- door GEEN rijblik te hoeven onderhouden.

Voor mensen die ondanks hun bizonder kleine voetafdruk een tijdje alleen soep of ander zacht voedsel moeten eten volgen hier een paar soeprecepten.

Ingrediënten

1 kleine ui
1 kleine winterwortel
1 dunne prei
½ eetlepel vloeibare margarine
tijm
1 laurierblad
3 dl (groente)bouillon (van tablet)
   
Bereiding

Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en de prei in dunne ringen.
Fruit de ui in de margarine glazig.
Voeg wat peper, tijm, het laurierblad en de bouillon toe. Kook dit 5 minuten.
Voeg de rest van de groente toe en laat de groente in een paar minuten gaar worden.
Verwijder het laurierblad.


Smoothies, een pdf met daarin nog veel meer recepten.

De meeste recepten bevatten echter (sub)tropische ingredienten, uit Verweggistan dus, maar alleen gebrek aan fantasie en durf beletten je te experimenteren, want dit is een e-boek met een commerciele inslag. Niet echt duur, maar er wordt geen inzicht geboden in de inhoud. En het internet barst van de recepten. Kinderen zijn er dol op en het is supergezond.Een paar tips... Dit is veel beter dan de zoete rommel waarmee kinderen doorgaans verpest worden.
En het biedt veel meer mogelijkheden.

Het is aangeraden om alleen bladgroenten te gebruiken als spinazie, boerenkool of sla omdat deze groenten geen zetmeel bevatten. In andere groenten zit wel zetmeel en als je dit mengt met fruit kun je last van buikkrampen krijgen.

Je houdt dus niet van smoothies? Geen probleem, in de meeste groene smoothies zit meer fruit dan groenten waardoor de zoete smaak van het fruit overheersend is en je de groenten niet eens meer proeft. Maar op deze manier wel de belangrijke voedingstoffen van groenten binnenkrijgt.


Al is de overheid nog zo snel. de straling achterhaalt haar wel.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.