Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

19-5-2012. Ook de natuur en miljeuorganisaties zitten in de knel. Een paar dagen geleden twee kinderen uit de buurt aan de deur. "Mogen we deze zaadjes in jouw tuin zaaien?" Het zakje met zaadjes was afkomstig van het Renkumse MEC dat:

Deze kinderen zorgen er nu voor dat de tuin van de vrijwilliger iets opgefleurd wordt. Deze kinderen zaaiden ook de capucijners in de tuin, die nu bijna bloeien en straks goed zijn voor een goed miljeu. MEC en andere "miljeuorganisaties" worden met opheffing bedreigd of zijn inmiddels opgeheven, zoals het Renkumse MEC (Milieu Educatie Centrum). Laat dat "milieu" er maar af. Hun eigen "milieu" vindt men veel belangrijker. Zoals Milieu-Centraal de afgelopen week twitterde:

, mango heeft in mei een energielabel B. De vrucht komt onder andere uit Mali vandaan en wordt per schip naar Europa vervoerd Tweet:

Uit Mali. En per schip. Zeilschip? Nee per olieboot, smerige olie, waarvan de voorraden wereldwijd op hun eind lopen en waarvoor de olieboeren grote risico's nemen om het spul uit de grond te slurpen. Golf van Mexico, waar de plaatselijke bevolking nu zonder broodwinning zit. Peakoil, bij de meesten (zelfs politici en hotemetoten) totaal onbekend. De prijs ervan vertoont jojo-verschijnselen. Want als de prijs ervan de pan uit rijst, raken de hotemetoten in blinde paniek en verhogen de produktie, waardoor de prijs weer daalt. Met als gunstig neveneffekt dat de olie eerder op is. Meer lezen:

Dan komen de "alternatieven", Teerzanden en Schaliegas boven drijven en die zijn nog smeriger en zelfs gevaarlijk. Dat alles zal Milieu-Centraal aan z'n poepert oxideren. Zij willen mango's uit Mali of zelfs Florida. 6000 km. Neem een exoot als mango in gedachten en zie de oplichtkalender van MilieuCentraal.

Uit de Veluwepost: Op 26 april is het 25 jaar geleden, dat de kerncentrale van Tsjenobyl ontplofte. De problemen met de Japanse kerncentrales bepalen dagelijks een groot deel van het nieuws.

Dat weten we nu wel. Maar kernenergie afzweren? De domheid overheerst. Allereerst, welke energievorm levert kernenergie en wie maken daar gebruik van. Dan weet de gemiddelde burger het niet meer. Op zeze weblog al meer aangekaart. Kernenergie is uitsluitend en alleen stroom, alle verdere produkten zijn poeplink.

Poeplink? Ook dat zal de gemiddelde burger aan z'n anus oxideren. De Veluwepost: Geert Datema denkt nu anders over kernenergie: “Ik vond kernenergie altijd handig en lekker goedkoop, maar zo denk ik nu niet meer. Maar wat is het alternatief? Minder energie gebruiken is geen optie, want we gaan niet terug. Windenergie, slecht uitzicht met al die molens? Gas?  Hoeveel nog? Een groot probleem, waarover ik niet hoef te beslissen”. Verdwenen:

Minder energie gebruiken geen optie? Men zal wel moeten. Ten eerste de al genoemde rampen met kernenergie, een jaar geleden kwam er nog een potentieel rampje bij na de laatste naschok in Japan.

 

Maar ach,

"Ze zijn tegenwoordig zo knap hé?"

Was dat maar zo. Kermisnono Bert van Slooten over gratis technisch onderwijs (in Duitsland al heel gewoon).

De NOS: Helemaal gratis een technische opleiding volgen. Volgens werkgevers in de industrie is gratis onderwijs de oplossing om het tekort aan bèta-technici op te lossen. Industriewerkgeversorganisatie FME komt met dit advies voor een nieuw kabinet en heeft daar nog een paar andere adviezen bij. Ineke Dezentje is voorzitter van de industriewerkgevers. Lees meer:

Er zijn alternatieven, maar aan inleveren ontkom je niet. Je komt daar vanzelf achter. Stroom wordt ook geleverd middels wind- en waterkracht en biomassa. Uitgebreid besproken op deze webzijde. De laatste wordt nu al bijgemengd in conventionele centrales. Genoemde brandstoffen zijn ook oneindig beschikbaar. Zelfs uranium is eindig.

Stroom, wie gebruikt het?

Voornamelijk de huishoudens, industrie en het railtransport. Het wegtransport? Rijden de duizenden vrachtwaggels met spullen uit Spanje en Marokko (de harde plasser van Milieu-Centraal) al elektrisch? De NOS plugde een jaar geleden het elektrische rijblik. En hield topnono Bert van Slooten de afsluitingsrit naar amusementscentrum Hilversum.
 Zelfs Milieu Centraal zit in het complot! Goedemorgen Milieu Centraal!

NOS, H A R T E L I J K   D A N K ! !

Nu weten we zeker dat het nooit wat wordt met dat elektrische rijblik.

Struikelblok zijn de "palen". Dat komt bekend voor. Palen staan er ook naast spoor- en tramwegen. Al zo'n slordige 100 jaar. Trein en tram komen aan. Hoe dan ook.

Ook het olie zuipende goederenvervoer kan daar probleemloos gebruik van maken.


Zonder aandrijfakkus.


Zonder oplaadpalen! Zonder "strandangst"!

Opladen kan ook aan tafel bij een gezonde maaltijd. Verbruik? 1 op 8. Eén boterham = acht kilometer.

Voor ouderen is er de elektrisch ondersteunde fiets. Elektromotor naderhand simpel in te bouwen. Het opladen hiervan doe je gewoon thuis in het schuurtje aan een doodgewoon stopcontact.
Elke dag weer!


Angst is een massavernietigingswapen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail