Deze site probeert de lachwekkende misstanden in de samenleving aan te kaarten. Oneens? Reageer via het reaktieformulier. IP-adres wordt opgeslagen en je loopt de kans dat je reaktie op deze site gepubliceerd wordt.

Probleem:

Uit RNW Wereldkrant: Natuur en Milieu roept mensen op om dit jaar op Valentijnsdag geen rozen te geven. Volgens de stichting gebruiken rozentelers
vaak illegale bestrijdingsmiddelen en treedt de inspectiedienst daar nauwelijks tegen op. Natuur en Milieu vindt dat geliefden elkaar vandaag biologisch geteelde bloemen moeten geven.

Helaas pindakaas, te laat. Eerder nadenken Natuur en Milieu! Net als de VARA en andere min of meer nutteloze instellingen, moet men meer voorlichting geven.

Oorzaak:

Men denkt dat de bomen tot in de hemel groeien.

Uit RNW wereldkrant van 15-2-2010: Het CDA is boos op de Stichting Natuur en Milieu die heeft opgeroepen om geen rozen voor Valentijnsdag te kopen. Volgens directeur Mirjam de Rijk van de milieuorganisatie worden bij de kweek van rozen vaak illegale bestrijdingsmiddelen gebruikt. Die middelen zijn een gevaar voor de gezondheid en het milieu, waarschuwde De Rijk. Het CDA-Kamerlid Mastwijk spreekt van volksverlakkerij. Hij heeft de kwekers opgeroepen om voor Valentijn een cactus naar directrice Mirjam de Rijk te sturen.

Dan weten we ook weer wie er al die tijd bezig is de "schepping" om zeep te helpen. Geld is bij het CDA belangrijker dan mensen.

Oplossing:

Het kan ook anders. Rozenkwekerij G.H.J. van der Weijden belicht zijn rozen met assimilatielampen. De restwarmte die van deze lampen vrijkomt, wordt gebruikt voor een naastgelegen potplantenkwekerij. Dit bespaart energie en geld.

Natuur en milieu lag dit jaar eerder onder vuur van hetzelfde CDA (nu vermomd als tuinders).

Uit Nu.nl: ZOETERMEER - Het wordt de milieubewuste consument niet gemakkelijk gemaakt als die bij het inslaan van de nodige vitaminen een verantwoorde keuze wil maken. De Groente- en Fruitkalender van de onafhankelijke stichting Milieu Centraal roept supermarktbezoekers op om kasgroente te laten liggen.

Volgend recept kan volledig zonder de kas.

Ingredienten voor Uientaart

225 gr. kwark, 4 eetl. olie, 225 gr. bloem, 3 eetl. paneermeel, ½ theelepel zout, 4 uien, 50 g. boter, 3 eieren, 1 dl koffieroom, 3 tomaten, 150 g. geraspte oude kaas, peper, tabasco, knoflook

De bodem:

Roer de kwark los in de olie. Meng het daarna met het meel en kneed er een deeg van. Vet een springvorm in en plet het deeg erin. Zorg voor een opstaande rand. Bestrooi de bodem met paneermeel. Bak de gesnipperde uien in boter 5 minuten. Meng daarna de overige ingredienten behalve de tomaten erbij en giet het geheel in de bodem. Zet de taart 40 min. in de oven. Leg de in plakjes gesneden tomaten de laatste 10 minuten op de taart.


Milieucentraal slaat de spijker op de kop: Het is een beter idee, warmtekrachtkoppeling toe te passen voor woningen en gebouwen. Dat is daar nagenoeg onbekend. Kasgroente, in het bizonder de kastomaat is iets voor kasplantjes, de verwende Nederlandse consument, die demokratisch z'n eigen slachter kiest.

De argumentatie van "Het Productschap Tuinbouw"; Anders dan bij de grote kolen- en gascentrales gaat hier de warmte bij de elektriciteitsproductie niet verloren in koelwater, maar wordt die nuttig gebruikt. De tuinders werken door hun zogeheten wkk-centrales (warmtekrachtkoppeling) juist mee aan energiezuinig opwekken van stroom en dat leidt tot minder uitstoot van het broeikasgas, stelt het Productschap Tuinbouw. Meer info:

Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi.
Mail