Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Verder werkt deze site ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

11-3-2016. In de supermarkt en zelfs de natuurvoedingswinkels koop je veel afval. Taugé bv. Dat is kant en klaar te koop in een plastic bakje. De taugé eet je op, het plastic bakje gooi je weg.

Dat kan anders. In diezelfde natuurvoedingswinkels zijn ook taugébonen te koop, maar die moeten nog uitlopen. Koop daarom in die natuurvoedingswinkels een setje waarin je de taugébonen kunt laten uitlopen.

Planning is hierbij noodzakelijk, het duurt een week voor die uitlopers van de taugébonen groot genoeg zijn om te eten. Heerlijk in gerstnasi.

Recept. voor gerstnasi. Ingredienten:

Stort de gerst 24 uur van te voren in een pan met water. Kook de geweelte gerst in 55 minuten gaar. Snij de prei in ringen en bak deze samen met de champignons in olie in een wok. Voeg de in repen gesneden kool toe en bak tot de repen zacht beginnen te worden. Voeg dan tamari toe. Op het laatst de taugé toevoegen. Fruit intussen ook de gesnipperde uien in olie en kerrie. Als de gerst gaar is deze nog even met de uien en kerrie mee bakken.

Voeg daarna toe aan de kool en taugé. Laat nog even doorpruttelen. Zet meteen nieuwe taugébonen onder water voor de volgende keer.


Het leven houdt geen rekening met jouw planning. Hou daar rekening mee.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail