Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Verder werkt deze site ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

30-4-2-16 Ovenschotel met kaas, groene of savooiekool

Rooster de zonnebloempitten of sesamzaadjes in een droge koekenpan. Verhit de olie in een ruime pan en voeg er al roerende de koolreepjes aan toe. Smoor de kool en voeg na een paar minuten ook de appelpartjes toe. Maak op smaak met peper, zout en kerrie. Neem de pan van het vuur en roer de mosterd, crème fraîche en pitten of zaadjes door de kool. Schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal. Schep daarop de aardappelpuree. Strijk de bovenkant glad en strooi er geraspte kaas over. Zet ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175ºC tot er een mooi korstje op zit.

Niet onbelangrijk, lekker is de combinatie met peulvruchten, bv kapucijners: In het verleden werd niet-vleeseters daarom met klem aangeraden om peulvruchten te combineren met granen in een maaltijd. Op die manier kreeg je alsnog een compleet pakket aan aminozuren binnen. Tegenwoordig gaat men er vanuit dat een verdeling over de dag ook prima is. Bonen hoeven niet meer gecombineerd te worden met brood of rijst. Maar lekker is het natuurlijk wel! Bron:


Ik heb geen hond; ik laat mezelf uit.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail