Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Verder werkt deze site ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

30-4-2016  Ovenschotel met koolrabi, appel en ui. Recept aangpast aan de eisen van deze tijd:

Schil de aardappelen en kook ze (met wat zout) gaar. Schil ondertussen de koolrabi's en snij ze doormidden en vervolgens in plakken van 1/2 cm dik. Kook de koolrabi in ca 10 minuten gaar.

Pel de uien en snijd ze in ringen. Bak deze in wat boter tot ze lichtbruin zijn. Neem de uien van het vuur en roer er de mosterd en de helft van de zure room door. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appel in schijven van vergelijkbare dikte en grootte als de koolrabi. Klop het ei los.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Giet de aardappels af en stamp ze tot puree samen met de diksap, melk en de helft van het ei. Roer er de helft van de geraspte kaas door. Beboter een ovenschaal en schep op de bodem de helft van aardappelpuree. Leg hierop dakpansgewijs de schijfjes koolrabi en appel (om en om). Schep nu de uien in de ovenschaal en vervolgens de andere helft van de aardappelpuree.

Roer de rest van het ei en de zure room door elkaar. Smeer dit uit over de laag aardappelpuree. Vermeng de overgebleven geraspte kaas met het paneermeel en strooi dit als laatste erover. Zet de schaal ca 30 minuten in de oven totdat er een mooi bruin laagje is gevormd.

Niet onbelangrijk, lekker is de combinatie met peulvruchten, bv bruine bonen: In het verleden werd niet-vleeseters daarom met klem aangeraden om peulvruchten te combineren met granen in een maaltijd. Op die manier kreeg je alsnog een compleet pakket aan aminozuren binnen. Tegenwoordig gaat men er vanuit dat een verdeling over de dag ook prima is. Bonen hoeven niet meer gecombineerd te worden met brood of rijst. Maar lekker is het natuurlijk wel! Bron:


Beter een groene buur dan een ver restaurant.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMailMail