Deze site probeert de lachwekkende misstanden in de samenleving aan te kaarten. Oneens? Reageer via het reaktieformulier. IP-adres wordt opgeslagen en je loopt de kans dat je reaktie op deze site gepubliceerd wordt.

Gisteren probeerde twitteraar "Klimaatstraten" de nu uit Spanje afkomstige courgetttes te slijten. Het is winter en dan groeit dat spul niet in ons land.

Vandaag op het menu in de Bolderik: recepten voor een dagje zonder vlees!
Tweet:

Een diskussie over de effekten op het klimaat ontstond. Volgens Klimaatstraten, de naam doet de infobeperking al vermoeden "Straten", de infra waar de omvallende vrachtwaggeltjes op rijden, volgens hen hebben courgettes een "A-label".  Men verwijst dan naar "Milieu Centraal". Dat had men beter niet kunnen doen. Daar geeft men aan dat courgettes uit Spanje komen. Milieu Centraal heeft daar een uitstekende zoekfunktie voor.

Vlg de groente- en fruitkalender van heeft courgette een A-label: Dus: smakelijk eten!
Tweet:

Dit heet oplichting: Zoals Milieu Centraal al aangaf, dat spul komt uit Verweggistan. Spanje in dit geval (2000 km). Het wordt door "Truckerjoep" (met zijvleugels?) hierheen gebracht, niet eens met de trein. "Truckerjoep" veroorzaakt ondanks technische innovaties veel problemen op de weg. Je hoeft de radio maar aan te zetten en je weet genoeg. Daarnaast stoot die club enorme hoeveelheden van het broeikasgas CO2 uit en daar heeft Wikipedia e.e.a. over te vertellen. Het zou nuttig zijn als "Klimaatstraten" daar eens z'n geluid laat horen. Reken wel op wetenschappelijk gefundeerde reakties.

Daarom een recept:
Ovenschotel met zuurkool.

250 g. gerst, 100 g. rozijnen, 150 g. geraspte kaas, 500 g. zuurkool, olie, koriander, zout.

Kook de geweekte gerst met koriander, zout en rozijnen
in 1 uur gaar. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschotel in met olie en doe de helft van de gare gerst erin.
Vermeng de helft van de geraspte kaas met de zuurkool en leg dit mengsel op de gerst. Dek de zuurkool af met de rest van de gerst.
Strooi de rest van de kaas erover en bak het geheel 30 min.

Dit recept verschijnt ook onder de knop "Voeding".

Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi.
Mail