Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Gisteren probeerde twitteraar "Klimaatstraten" de nu uit Spanje afkomstige courgetttes te slijten. Het is winter en dan groeit dat spul niet in ons land.

Vandaag op het menu in de Bolderik: recepten voor een dagje zonder vlees!

Een diskussie over de effekten op het klimaat ontstond. Volgens Klimaatstraten, de naam doet de infobeperking al vermoeden "Straten", de infra waar de omvallende vrachtwaggeltjes op rijden, volgens hen hebben courgettes een "A-label".  Men verwijst dan naar "Milieu Centraal". Dat had men beter niet kunnen doen. Daar geeft men aan dat courgettes uit Spanje komen. Milieu Centraal heeft daar een uitstekende zoekfunktie voor.

Vlg de groente- en fruitkalender van heeft courgette een A-label: Dus: smakelijk eten!

Overigens bestaat het account Klimaatstraten niet meer.

Dit heet oplichting: Zoals Milieu Centraal al aangaf, dat spul komt uit Verweggistan. Spanje in dit geval (2000 km). Het wordt door "Truckerjoep" (met zijvleugels?) hierheen gebracht, niet eens met de trein. "Truckerjoep" veroorzaakt ondanks technische innovaties veel problemen op de weg. Je hoeft de radio maar aan te zetten en je weet genoeg. Daarnaast stoot die club enorme hoeveelheden van het broeikasgas CO2 uit en daar heeft Wikipedia e.e.a. over te vertellen. Het zou nuttig zijn als "Klimaatstraten" daar eens z'n geluid laat horen. Reken wel op wetenschappelijk gefundeerde reakties.

Daarom een recept:
Ovenschotel met zuurkool.

250 g. gerst, 100 g. rozijnen, 150 g. geraspte kaas, 500 g. zuurkool, olie, koriander, zout.

Kook de geweekte gerst met koriander, zout en rozijnen
in 1 uur gaar. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschotel in met olie en doe de helft van de gare gerst erin.
Vermeng de helft van de geraspte kaas met de zuurkool en leg dit mengsel op de gerst. Dek de zuurkool af met de rest van de gerst.
Strooi de rest van de kaas erover en bak het geheel 30 min.


Vlees, u weet wel waarom ... maar gelukkig niet hoe.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over Klimaatkombi.
MailMail