Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

26-2-2015 Tijd voor weer een recept.

Aardappel-prei gratin met komijnenkaas (6 personen)

Ingrediënten:

1200 g vastkokende aardappels, gewassen en in plakjes van 0,5 cm
800 g prei, gewassen en in ringen van 0,5 cm
4 tenen knoflook, fijngesnipperd
zonnebloemolie
1 eetlepel gedroogde oregano, zwarte peper en zeezout
3 dl groentebouillon
300 g komijnekaas in blokjes van 1×1 cm
300 g komijnekaas, grof geraspt

Bereiding:

Verwarm de oven op 180ºC voor en vet een ovenschotel van ca. 30×40 cm in met zonnebloemolie (uit de regio natuurlijk).

Doe de plakjes aardappel in een ruime kom met de knoflook, oregano, peper en zout en besprenkel met zonnebloemolie. Hussel alles goed dooreen.

Bedek de ovenschotel met een laag aardappelschijfjes, dakpansgewijs. Leg er de preiringen en blokjes komijnekaas bovenop en schenk er kokende groentebouillon overheen. Dek af met weer een laag aardappelschijfjes, dakpansgewijs.

Zet de ovenschotel 20-25 minuten in de oven en bestrooi de schotel dan pas met de geraspte kaas. Zet de ovenschotel dan nog ca. 20-25 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is, en de aardappels gaar zijn.

Serveer met een winterse (witlof)salade. Eet smakelijk!


Iedereen kan alles, je hoeft het alleen maar te leren.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail