Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Verder werkt deze site ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

28-4-2017. Omdat er geen rozijnen uit het Moezel of Rijngebied te koop zijn en Turkse rozijnen per CO2-blazende vrachtwaggel aangevoerd worden, wordt het tijd voor echt regionale alternatieven.

Ingrediënten voor 4 porties

Eventueel kun je zelfs de kerrie nog weg laten. Heel lekker is de kruidenzuurkool die bij veel biologische winkels zelf in vaatjes van 5 liter verkrijgbaar is. Genoeg voor het winterseizoen.

  1. Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vul een pan met een bodempje water en voeg de aardappelen en de zuurkool toe. Kook ong. 20 minuten met de deksel op de pan.
  3. Bak de schijfjes appel in 15 gr boter goudbruin in ong. 3 minuten. Bak in de laatste minuut ook de gesnipperde ui en kerriepoeder mee.
  4. Smelt 30 gr boter in een steelpannetje en roer de melk erdoor. Giet dit mengsel bij de afgegoten aardappelen en zuurkool en stamp tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de stamppot in de ovenschaal en leg hieroverheen de appel en plakken geitenkaas (Je mag de geitenkaas ook verkruimelen). Zet het geheel ong. 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt ook:

Kruidenzuurkool zelf maken.

Zie ook:

Ovenschotel met zuurkool en kaas.
Zuurkool met kapucijners en prei.
Energie, ruimte. Zuurkoolquiche.


Beter een groene buur dan een ver restaurant.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMail