Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

20-7-2012. Nederland is voornamelijk protestland. Oplossingen heeft men maar zelden. Zo verscheen er in de media (de domroep) laatst een bericht dat ook de Telegraaf plaatste: AMSTERDAM -  Actiecomité Stop het Slechte Weer (ASSW) weet het zeker. Nu moet er toch wel eindelijk een einde komen aan de 'aanhoudende misère die zich zomer van 2012 noemt.' Het ASSW roept op tot een protestmars door de hoofdstad. Lees meer:

Ook tegen de bioindustrie is veel protest, maar er iets aan doen komt meestal neer op soja. Zo stond er de laatste tijd voor een filiaal van A-Hein een grote paraplu, het was tenslotte "slecht" weer, een groepje dat een protestaktie hield tegen dierenmishandeling. Daar is natuurlijk iedereen tegen. Pal naast de stand een levensgroot bord dat de firma A.Hein geplaatst had over Unox. Ook interessant is deze tweet:

Op bio producten van de AH staat "puur en eerlijk" Kwalificeert AH zijn andere producten dan als onrein en oneerlijk ? Tweet:

Als je daar een oplossing biedt (bv in de vorm van minder vlees eten) dan is geheid de reaktie, "Maar U draagt toch leren schoenen?" Wat deze protestgeneratie niet begrijpt is dat leren schoenen slecht verteerbaar zijn en al helemaal niet lekker. De meutte die bij AH naar binnen gaat eet doorgaans ELKE DAG vlees en al helemaal geen biologisch (diervriendelijk) vlees. Degelijke schoenen koop je als je geen klopteef bent maar eens in de 8 á 10 jaar.

Verse capucijners zijn niet alleen mooi, ze kunnen ook gegeten worden en als je vroeg gezaaid hebt kunnen ze al een tijdje geoogst worden. Recept voor protesterende klopteven:

Capucijnersmeersel

Ingrediënten: 100 g. capucijners, 1 ui, 2 tenen knoflook, olie, 1 eetl. tamari, 4 eetl. tahin, 50 g. sesamzaad

Bereiding: Kook de geweekte capucijners met 2 dl. water in 2 uur gaar. Verse capucijners hoeven slechts 15 minuten gekookt te worden. Snipper ui en knoflook en fruit deze in olie glazig. Schep de capucijners uit de pan en stamp ze met een beetje kookvocht tot een gladde puree. Roer het ui-knoflookmengsel, tamari, tahin en sesamzaad erdoor. Breng het smeersel op smaak met zout.

Tip:
Niet alleen lekker als broodbeleg, maar ook als dipsaus met rauwe groenten of verdund bij warme groenten.

Firma A.Hein weer buitenspel gezet!


Waarom krimpen schapen niet als het regent ?


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail