Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

27-5-2012. De geschiedenis leert ons dat de VARA van de geschiedenis niks leert.

08 juni 2011

De import van gecertificeerde soja, zogeheten RTRS-soja, dreigt een daadwerkelijke verduurzaming van veevoer te belemmeren.

Dat stelt Milieudefensie in reactie op de eerste verkoop vandaag in Nederland van het omstreden veevoerproduct. “Het is onverantwoord om RTRS-soja "verantwoord" of "duurzaam" te noemen”, aldus Klaas Breunissen van Milieudefensie. Lees meer:

En ongeveer een jaar later zit kampioen olieslurpen Janine Abbrink weer te ratelen over die soja. Janine kan gewoon genegeerd worden.

Inmiddels zijn de "amateurtuinbonen" bijna klaar om in de pan te gaan.

Professionele tuinbonen zijn vermoedelijk ook al zover. Samen met oa tomaten uit de koude kas. Sterker nog, tomaten kun je prima kweken in de aanbouwkas.

En die kunnen per defenitie deel uit maakt van het "aardehuis" of andere vorm van passieve zonne-energie, zoals in Wageningen al jaren in praktijk is gebracht, maar waar Groenslinks geen zin in heeft. De VARA ook niet, de "zonnepanelen" kwamen weer boven drijven.

Tuinboon zaaien is totaal niet moeilijk. Maak de kans op opkomen zo groot mogelijk door ze een nachtje in water te weken. Als je daarna alle stappen in mijn video volgt, zal je zien dat tuinboon kweken jou ook gaat lukken. Of je nou een grote of kleine moestuin hebt.

Wat dankzij die VARA hier nauwelijks bekend is, is de aanbouwkas voor bestaande woningen. Zoek via Google naar "aanbouwkas" en je komt bij de commercie terecht. Richt je pijlen op "Solar Greenhouse" en er gaat een wereld voor je open. De 12-ambachten in Boxtel publiceerde 40 jaar geleden hier iets over, maar daarna werd het stil. De "zonnepanelen" hebben de laatste dagen weer een grote bek. Het is wachten op de winter, dan zal deze gelegenheidspolitiek wel zwijgen en blijft de aanbouwkas over. Die aanbouwkas levert dan een grote bijdrage aan de verwarming.

Hier kun je tomaten, paprika's, aubergines enz. kweken en zoals je op de tekening ziet ook het grootste deel van de verwarming mee verzorgen. Ook in de winter, als de "zonnepanelen" het laten afweten. Beter is het in Nederland naar het begrip "Muurkas" te zoeken. Dan is er veel mogelijk.


Meer "nieuws" van twee jaar geleden: Roomijsjes zijn het slechtst voor de lijn. Daarmee houdt RNW wereldkrant zich bezig:

In ijsjes kunnen heel wat calorieën zitten. Dat zegt de Consumentenbond. Uit een test blijkt dat er grote verschillen zijn in de hoeveelheid calorieën, verzadigd vet en suiker. Roomijsjes bevatten veel meer calorieën dan waterijsjes.

Inderdaad, als je er zes per dag eet.


Veel meer vet zit er in vlees en daarvan wordt veel meer gegeten. Reden voor de VARA en Milieu-Centraal om de vleesvervangers weer eens op te graven. Want van die vleesvervangers worden niet alleen mensen vet. VARA en Milieu-Centraal hebben er geen bal verstand van. Hoofdbestanddeel van vleesvervangers is soja, uit Verweggistan, met schepen en vrachtwaggels aangevoerd. (Meer info):

 Dan duikt de bekende klacht weer op: Dan kun je helemaal niks meer eten? Tuurlijk wel. Een hele lijst van Nederlandse peulvruchten levert Wikipedia. Lees meer:


De beperkingen van de VARA.


Meer peulvruchten:

Receptje?

Macaroni met tuinbonen

100 g. macaroni
200 g. tuinbonen
25 g. geraspte kaas
1 ui
1 teentje knoflook
2 dl tomatensaus gemaakt van:

tomaten
peper
water
zout
bonekruid en majoraan

Kook de tuinbonen halfgaar en zet ze weg. Bak de fijngesneden uien. Voeg daarna de tomatensaus toe en breng aan de kook, voeg de tuinbonen toe en laat alles ± 15 min. sudderen. Kook intussen de macaroni. Roer tenslotte de kaas door de saus met bonen en laat ze smelten.

En ipv te parkeren kun je ook in een tuin groenten kweken. De tuin rechts is al gesloopt en links staat op de nominatie. Als ver van het werk woont moet je de tuin wel slopen. Dat betekent onkruid met een hogedrukspuit verwijderen. En dus wateroverlast. En kijk eens hoe je tekort aan water simpel kunt opvangen. Water sproei je linksboven, dan wordt zo de hele tuin nat gehouden. Hetzelfde geldt voor aardappelen.

Uit vtvdongenseweg: Denk vooraf goed na welke groentes en gewassen u wilt gaan telen. Want u kunt ze niet zomaar allemaal naast elkaar zetten. Sommige planten verdragen elkaar goed of ‘helpen’ elkaar zelfs, andere planten stoten elkaar juist af. Lees meer:

Uit de12ambachten: Hoe noem je het? ‘Mischkultur’, zo heet het bij de Duitsers. ‘Companion planting’ zeggen de Engelsen. In ons land hadden ze er geen naam voor, maar je had wel de ‘Beverwijkse teelt’. Bij deze werden aardappelen gecombineerd met rijsdoperwten, staakbonen en/of tuinbonen. Lees meer:


Moed betekent: over de juiste hoeveelheid angst beschikken om niet laf, en tegelijkertijd niet roekeloos te zijn...


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal_____________________________________________________________.
Mail