Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Verder werkt deze site ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

30-5-2016 Tuinbonenquiche met kapucijners of erwten.

De quiche is lekker als hoofdgerecht met een frisse salade maar ook als voorgerecht of als borrelhapje is het erg lekker.

Ingrediënten voor het deeg

Ingrediënten voor de vulling

Verder nodig

En zo maak je het

Allereerst het deeg: verwarm de oven voor op 190 graden en doe de bloem in een kom. Snij de boter erdoorheen en wrijf met je vingers tot de boter door de bloem is opgenomen (het ziet eruit als kleine kruimels).

Maak dan een kuiltje, klop de dooier los met het ijswater en giet erin. Roer nu goed met een vork tot het een geheel wordt en maak er een bal van met je handen. Wikkel in plastic folie en laat een 30 minuten rusten in de koelkast. Zet 2 pannen water op het vuur en breng aan de kook, een voor de boontjes en een voor de erwtjes.

Ondertussen kan je de fijngesneden ui en knoflook in een klein beetje olijfolie bakken tot het zacht is, de ui moet niet bruin worden. Zet dan aan de kant en doe de fijngesneden bosui erbij. Als het water kookt doe je de boontjes in de ene pan en de erwtjes in de andere. Kook de tuinboontjes gedurende 4 minuten en giet ze dan in een zeef en spoel ze af met koud water. Kook de erwtjes een minuut of 6 en giet ze in een zeef af en spoel ze om met koud water.

Haal het deeg uit de koelkast en rol op je werkblad uit tot je een quichevorm ermee kan bekleden. Prik gaatjes in de bodem met een vork, bekleed met bakpapier en doe er bakbonen in. Bak de vorm blind voor 15 minuten, verwijder daarna de bonen (pas op, erg heet!) en bakpapier en zet nog 5 minuutjes terug in de oven zodat het deeg kan drogen. Haal dan eruit en laat afkoelen.

In een kom mix je het geheel met de eieren en voeg wat zwarte peper toe. Wat nootmuskaat erbij raspen kan ook erg lekker zijn. Doe de tuinboontjes, de munt, de erwtjes, de ui en knoflook samen met de bosui erbij en roer goed door.

Rasp de kaas en roer door het roommengsel wat je daarna in de quichevom giet. Bak in de oven gedurende 35-40 minuten tot de vulling stevig is.

Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het past wel in een quiche. Zelfs champignons en bloemkool.


Beter een groene buur dan een ver restaurant.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail