Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

16-6-2015. Tuinbonen met aubergine en tomaten.

1 aubergine
tuinbonen

2 eetl. zonnebloemolie
1 teentje knoflook, plat geduwd
3 tomaten
verse oregano, gomasio
Oude kaas, geraspt
2 eieren
verse basilicum, een handvol
zout

Dop de tuinbonen en kook ze 10 minuten. Snij de aubergine in de in plakken van een halve centimeter dik. Bestrooi de plakken met gomasio. Laat de plakken een half uur in een vergiet liggen zodat het bittere smaakje uit de aubergine kan trekken. Tegenwoordig zijn aubergines niet meer zo bitter als vroeger. Daarom is een half uurtje genoeg.

Ondertussen kun je de saus maken. Verwarm op matig vuur de twee eetlepels olie. Bak de knoflooktenen een minuutje in de olie en doe vervolgens de tomaten erbij. Snij de tomaten in plakken. Doe de oregano en de tuinbonen erbij en een snufje zout. Zet het vuur laag en laat de saus met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de saus glad met een staafmixer. Proef of er genoeg zout in zit.

Spoel de aubergines af onder stromend water. Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier. Verwarm een koekenpan en doe er zoveel olie in dat de bodem net bedekt is. Bak de aubergineplakken aan beide kanten bruin. Je zult niet alle aubergine tegelijk kunnen bakken. Zorg ervoor dat er maar één laag aubergineplakken tegelijk in de pan ligt. Voeg eventueel wat olie toe als de aubergineplakken te droog dreigen te worden. Laat de aubergineplakken op een bord afkoelen.

Klop de eieren los in een kom. Vet een ovenschaal licht in met olie. Bedek de ovenschaal met een dunne laag tomatensaus. Leg daarop een laag aubergine. Strooi er wat oude kaas overheen en leg er wat blaadjes basilicum op. Schenk een dun laagje ei erover. Leg er een nieuwe laag aubergine op, gevolgd door de tomatensaus, de kaas, de basilicum en als laatste het ei. Ga zo verder met aubergine, tomatensaus, kaas, basilicum en ei totdat alle aubergine opgebruikt is. Eindig met een laag tomatensaus. Hou een beetje kaas over om bovenop te doen.

Alle voorbereidingen tot nu toe voor de schotel kun je een dag van te voren doen. Dek de ovenschaal met folie af en bewaar deze in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °. Bak de schotel 30 minuten in de oven. Laat de schotel een beetje afkoelen zodat-ie niet meer gloeiend heet is. Dan is ie het lekkerst.


Bij het zoeken naar een parkeerplaats is de auto een onmisbaar hulpmiddel.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMailMailMailMailMail