Deze site probeert de lachwekkende misstanden rond energie en verkeer aan te kaarten. Oneens? Reageer via het reaktieformulier. IP-adres wordt opgeslagen en je loopt de kans dat je reaktie op deze site gepubliceerd wordt.

7-12-2011, uit RNW wereldkrant: Nep-biovoedsel uit Italië naar Nederland. De Italiaanse politie heeft zeven arrestaties verricht en 2500 ton voedsel in beslag genomen na een onderzoek naar nep-biovoedsel dat ook in Nederland en andere Europese landen is verkocht. Volgens de politie heeft de bende sinds 2007 zo’n 700.000 ton voedsel voor bijna 300 miljoen euro als biologisch in de handel gebracht terwijl het dat niet was. Bij de arrestanten gaat het om bestuurders van agrarische producenten, zoals Bioecoitalia, Sona en Sunny Land en een overheidsfunctionaris. Nep-biovoedsel uit Italië naar Nederland.

Onder dat zelfde stramien kun je de "Fairtrade-produkten" rekenen. Je weet nooit waar het spul vandaan komt en als je dat wel weet is het doorgaans verwerpelijk, zoals het Duitse programma Nano op 6-12-2011 weer aantoonde. Meer lezen:

Maar de vleesmaffia collaboreert nou eenmaal met de sojamaffia en ook de domgehouden carnivoor denkt bij vegetarisch eten aan soja. Dat is er ook bij  Wakkerdier niet uit te branden. Milieu Centraal zit op de zelfde lijn. Meer lezen:

Spullen uit Verweggistan zijn nauwelijks te controleren op een afstand van 5000 km of meer. Over de reputatie van landen uit de knoflookzone is inmiddels voldoende bekend. Noem het woord "Eurocrisis" en je weet genoeg. Maak je bv @Fairtrade hierop attent, gooit men de deur dicht.
"Sorry, je kunt deze gebruiker niet volgen (omdat deze persoon je geblokkeerd heeft). Meer informatie."

Daarbij komt nog het probleem met het transport, dat nooit klimaatneutraal kan zijn. Conclusie, denk globaal, koop lokaal. Daarom een recept met ingrediënten uit de regio.

Uientaart.

Voor het deeg:
225 g. tarwemeel, zout, 1 eetl. maanzaad, olie, boter.


Voor de vulling:
2 uien, olie, 2 eieren, 2 dl. melk, tijm, 
½ theel. karwij, zout, 80 g. geraspte kaas.

Bereiding: Roer voor het deeg het tarwemeel, sojameel, zout en maanzaad in een grote mengkom, maak een kuil in het midden en giet daarin de olie en water. Meng alles tot een stevig deeg. Rol de deegbal op het bebloemde werkvlak uit tot een ronde lap van ca. 5 mm dik. Bekleed daarmee de beboterde vorm en zet hem weg in de koelkast. Snipper de uien en fruit deze in olie goudgeel. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren in een grote kom los met de melk en breng het mengsel op smaak met tijm en karwij en evt. zout. Verdeel het afgekoelde uimengsel over het deeg in de vorm, strooi de kaas erover en verdeel het eimengsel over de vorm. Bak de uientaart in ca. 35 min. onder in de oven en serveer direkt.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi.
Mail