Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

24-5-2013. Morgen is er de mars tegen Monsanto. Leuk, maar helpt het? Effectiever is de aanpassing van je leefstijl.

Alles wordt verpakt in plastic. Hieronder het relaas van een "vetloodsentocht" in zomaar een dorp. Hier zijn op z'n minst drie vetloodsen (frietkotten) te vinden.

Een oudje, beheerd door een Aziaat. Heeft noch van Peakoil, nog van Monsanto gehoord. Nauwelijks 200 m verder een nieuwe loot aan de vetloodsenstam, alweer van Aziatische afkomst. Staat ook met de mond vol tanden als je om papieren verpakking vraagt.

En nu, 2018, 5 jaar later staat ook de plastic-maffia weer met de mond vol tanden. Wattenstaafjes en rietjes. Alsof dat de grote vervuilers zijn.

De grote vervuilers zijn luie, gemakzuchtige mensen, die nog te bedonderd zijn thuis een thermosfles met thee te maken en boterhammen te smeren. Het gespuis dat een dure pooierbak gebruikt om lege batterijen naar de stort te brengen.

De volgende, iets verderop in het dorp, verpakt op wens van de klant het spul in papier. De meeste klanten afkomstig uit de volksbuurt erachter interesseert het geen bal of de wereld naar de barbiesjes gaat of niet. Het rijblik is daar veel belangrijker. Dat rijblik zorgt voor aanzien. Je valt op.

En juist dat rijblik gaat er voor zorgen dat de olie, noodzakelijk voor de fabricage van plastic, lekker snel op gaat. Dit fenomeen heet Peakoil. Geen hond die daar ooit van gehoord heeft.

LONDEN - Het wereldwijde olieverbruik was vorig jaar vijf keer zo hoog als de hoeveelheid olie die ontdekt werd in nieuwe velden. Dat schreef de Britse oliegigant BP woensdag in zijn jaarlijkse 'Statistical Review of World Energy'. Lees meer:

De fabricage van plastic vindt doorgaans plaats in de petrochemische industrie en staat dus ook op de tocht.

Dit verontrust vooral de dom gehouden consument: "Jouw computer, die is toch ook van kunststof?"

Gooi je die weg?

Een interessante bewering als je bedenkt dat de grondstof hiervoor alleen nodig is bij de produktie. Al eens een computer bij de pomp gezien?

Er is de laatste tijd een tendens merkbaar die de afhankelijkheid van deze smerige industrie wil verminderen. Bioplastic. Dat vindt men bij Monsanto vast niet verkeerd.

De terreur van het plastic gaat door. Al enige jaren zijn er de "plastich-heroes", uitgevonden door de salongroenen van Groenslinks. Volgens hen is er geen leven zonder plastic. "Ik zit ook in je wasknijper" schreeuwt men van de vuilniswaggels.

Een beter idee is het voorkomen van plastic, zoals zeroplastic week dat propageert. Er is dan geen olie, bioplastic of Monsanto nodig.

WAGENINGEN - Ook in Nederland wordt gehoor gegeven aan de wereldwijde oproep om op 25 mei massaal te protesteren tegen het beleid, de rol en maatschappelijke invloed van chemieconcern Monsanto op de wereldvoedselvoorzienng en het behoud van zadendiversiteit. Op 25 mei vinden over de hele wereld massale protesten plaats.

Op 25 mei is de Wageningen Universiteit (WUR) het startpunt van de Nederlandse March Against Monsanto. Om 14:00 uur wordt verzameld bij de Wageningen Universiteit (WUR), waar een nadere uitleg wordt gegeven over de activiteiten en (politieke) invloed van Monsanto. Daarna volgt een mars door de binnenstad van Wageningen, waarbij vooral het winkelend publiek wordt ge-informeerd. De tocht eindigt bij de vestiging van Monsanto, waar een ludieke actie zal plaatsvinden. www.linkepost.nl

Dat frietje, nodig om antistoffen aan te maken, is echt niet verkeerd als je dat af en toe eet. Eén van de vetloodsen die wel in afbreekbaar of zelfs brandbaar materiaal levert zijn de "Smullers" op de stations.

Over smaak valt niet te twisten, maar het spul is heel goed binnen te houden.

Samen met de houten wasknijper, die er ook nog steeds is, zorgt de verpakking, die probleemloos wegrot, voor een heel wat betere samenleving zonder troep. Een andere kwestie die hier ook meespeelt is het volgende bericht van domroep NOS:

Het pingedrag van Nederlanders wordt verkocht aan winkeliers Equens, het bedrijf dat de informatie verwerkt, is van plan bedrijven informatie te leveren over welke winkels klanten bezoeken en hoeveel ze daar uitgeven. Het bedrijf zegt dat de gegevens niet zijn te herleiden zijn naar mensen, maar alleen naar de wijk waarin de klant woont. Lees meer:

En dat pingedrag moet zelfs bekend worden als je bewust clubs als C1000 en consorte mijdt.

Bv om biologische ingredienten te kopen voor het volgende recept:

Raapstelen Quiche met champignons:

Ingrediënten voor 3 – 4 pers.: 300 gram volkorenmeel, 2 uien en knoflook in stukjes; 600-800 gr raapstelen; 200-250 gr kastanje champignons; 2 el. zonnebloemolie; 4-6 eieren; 75 ml halfvolle melk of room; 100 gr geraspte kaas; zout, peper of andere kruiden naar smaak. En aan materiaal: ingevette quichevorm of taartvorm (doorsnede ca. 24 cm)

Bereiding: Pel en snipper de uien en knoflook. Maak de raapstelen schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm. (zowel blad als stelen gebruiken en worteltjes verwijderen). Verhit de olie in een braadpan en buik de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de raapstelen toe en bak deze 2 minuten mee, de champignons na 1 minuut toevoegen. Doe het mengsel over in een vergiet en laat het uitlekken. Druk het vocht eruit.

Klop de eieren los met de melk (of room), Parmezaanse kaas, heel klein beetje zout en peper (andere tuinkruiden zoals tijm, rozemarijn, basilicum of oregano) en schep het uitgelekte raapstelen-mengsel erdoor. Maak een soepel deeg van het meel met water en olie. Rol er een grote plak van uit.


Verwarm de oven voor op 200 ° C. Vet de quichevorm in en verdeel de deegplakjes over de quichevorm, druk deze goed aan. Doe dan het raapstelenmengsel erin en houd een klein beetje geraspte kaas achter de hand en strooi deze als laatste erover.

Zet de quiche in het midden van de oven en bak hem in ca. 35 minuten gaar en bruin.

In de zomer lekker met een tomatensalade en basilicum. Raapstelen zijn overigens prima zelf te telen, zelfs in een bloembak op het balkon.


De 'populatie' auto's is te groot, de oplossing ligt voor de hand: opening van de jacht.


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren, oa op Nujij.nl. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail