Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

27-6-2014 Klarenbeek, Arnhem. Een stel kakelende kippen zonder kop heeft weer es iets gevonden om tegen te protesteren. Geef je tegengas met ideëen, volgt er een waterval aan woorden en zijn antwoorden ongewenst.
Die volgen dan hier.

Het klimaatakkoord wordt niet gehaald. Was ook niet te verwachten met de VVD in Den Haag. Ook niet met de verslaafde automaffia. Hun fantasie is niet toereikend.

Het gaat hen uitsluitend om vliegreisjes naar Thailand of Bali. Wat daarvan de gevolgen zijn, zal hen aan de anus oxideren.

Nee Nee Nee! NIET BOUWEN op landgoed Klarenbeek

en

: Het kakelen is begonnen. 

of

Mannen die constructief gediscussieer door vrouwen 'kakelen' noemen >

en men trekt de stekker er uit. Het gevolg, nog meer infobeperking en het mooiste, GroeninArnhem en kippetje Baron worden beroemd.

Opvallend is dat in Renkum enkele jaren geleden de bevolking van de wijk Bergerhof uit werd genodigd mee te denken bij een "Ontwerpfestival", een wijk in een vergelijkbare situatie.

Waar ideëen over onderlandbouw en energie volledig werden genegeerd omdat de bevolking van de toen nog flatwijk Bergerhof "vooruitgang" wilde, en dus duurzame energie naar de achtergrond werd geschoven en er weer een "huisje-boompje-beestjewijk" ontstond.

Het gebied was net als Klarenbeek volledig op het zuiden georienteerd. Ideaal voor het gebruik van passieve zonne-energie. Dat was teveel voor de bewoners en beleidsmakers en dus verschenen de PV-panelen op het westen, oosten en zelfs noordwesten.

En inderdaad enkele zonneboilers op het zuiden. Maar dat was het.

Maar passieve zonne-energie zoals hier in Wageningen, helaas pindakaas. "Dat kun je niet verkopen" was de motivatie van een inderhaast ingeschakelde projectontwikkelaar. En ook hier was de onderlandbouw teveel voor de hotemetoten die dit als "wonen in een vochtige grot" bestempelden.


Overigens was de oorspronkelijke wijk Bergerhof een wijk met uitsluitend huurwoningen.

Mike Oehler ontwikkelde in de jaren 80 van de vorige eeuw een totaal ander type woning, waarbij grondgebruik, rust en stilte op de voorgrond stonden. Maar vooral de betaalbaarheid. JanmetdePet moest comfortabel en met lage stookkosten kunnen wonen. Voor $50 bouwde hij het onderlandhuis, dat heel wat anders was dan de grot zoals het klootjesvolk zich dat voorstelt.

Een bezoek aan het "getergde" gebied laat de mogelijkheden zien. Een volkstuincomplex op een zuidhelling. Ideaal voor de nu opkomende trend van tuinen op daken,

De "Dakwaarde" stijgt onmiddelijk. Laat je fantasie werken en denk je woningen onder deze volkstuintjes in, die door een ambtenaartje "Verrommeling" werden genoemd.

Een term die ook in Wageningen gebruikt werd voor de "Wageningse Eng", met voornamelijk biologische tuinbouw.

Belangrijk voor de regio, bloeit als ooit tevoren.

Dit soort lieden, overigens door de bevolking zelf gekozen, dient uiteindelijk naar een reservaat gedeporteerd te worden.

Zonder "verrommeling" uiteraard en met elektrische auto's en PV-panelen, waar de zon kan kiezen tussen noord en zuid. Zoals dat past in een geordende samenleving. Niks de al 100 jaar elektrisch rijdende tram (hier in de Steenstraat, toen nog met bomen). Te volks.

Parkeerplaatsen met laadpalen. Hoe de winkels met bananen en winterse sperziebonen bevoorraad wordt zal de omhoog gevallen ex-student worst zijn.

Aangeharkte parken, waar elke week de grasmaaier overheen raast.


Terug naar de realiteit. Peakoil komt er aan en ook aan het oostfront rommelt het.

Tijd voor hout snijdende oplossingen. En inderdaad, hout is één van de brandstoffen die in Klarenbeek in overvloed voorkomt en er om vraagt om met uiterste efficientie gebruikt te worden.

Past uitstekend in de door Mike Oehler ontworpen en zelf bewoonde onderlandwoning. Uit zijn boek, waarvan er inmiddels meer dan 100.000 verkocht zijn.

"Underground housing is a concept whose time has come again. Its advantages over above-ground housing are spectacular. It stays warm in the winter and cool in the summer. It blends in with nature rather than rearing above it. It can double the yard space in a city. To the neighbors it looks like a park. It is the most environmentally sound. It uses half the building materials. It is the safest form of housing: it is fire resistant, radiation resistant and is impervious to tornado and hurricane strength winds. It even does better in earthquakes".

Tornado's komen hier steeds meer voor.

Grote #schade Petange door de #tornado in Luxemburg:

Deze #tornado trof het #Oosterdok in #Amsterdam eerder vanavond

De oplossing bieden zoals altijd BOMEN.

De Hollandse kruideniersmentaliteit, de12ambachten: Nog steeds doen gemeenten moeilijk en de zelfbouwer ontloopt zelfs na toestemming niet allerlei extra kosten voor bouwtekeningen, constructieberekeningen en leges. Net als een bungalow kost een onderlandhuis extra grond, maar deze woningen kunnen geschakeld worden, wat een bouwvergunning misschien dichterbij brengt. Wat bij iedere gemeente een positieve beoordeling zou moeten betekenen is dat een goed gesitueerd onderlandhuis een landschap niet ontsiert en zelfs als begroeide heuvel kan verfraaien! Lees meer:

De kruideniers kunnen nog steeds niet verder denken dan elektrische auto's of telefoons.

Windmolen De Witte Juffer heeft voor 1.400 huishoudens al 14.903.622 kWh opgewekt: daarmee kun je 1.783 keer de aarde rond in een Tesla model S

Eens kijken hoe men bij het Earthship hierover denkt. Enorme milieuwinst.

Dat een Earthship geen fossiele brandstof verbruikt voor verwarming of elektriciteit (en dus ook geen CO2 uitstoot) is niet eens het grootste voordeel. Door het gebruik van afgedankte autobanden, blikjes en flessen wordt een veel belangrijker milieuwinst geboekt.

Ten eerste kan een enorme hoeveelheid afval nuttig aangewend worden. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk worden er elk jaar 40 miljoen autobanden afgedankt. Voor het project in Brighton worden ongeveer 1.000 autobanden per huis gebruikt, wat betekent dat er met de voorraad afgedankte banden in het VK elk jaar 40.000 huizen kunnen worden gebouwd. De jaarlijkse aanvoer van weggegooide blikjes en flessen is zo mogelijk nog groter.

Bovendien gaat het om hergebruik van afval, niet om recycling. Dat is een veel groenere optie dan bijvoorbeeld het rubber sterk afgekoeld te vermalen tot verkeersdrempels, omdat het afval geen bijkomende industriële processen ondergaat.... Lees meer:

En ook in blikjes en flessen kun je warmte opslaan.En zeg nou zelf, hier onder deze bomen, of als je wilt, tuinen (met brandstof)....
Is hier een woning te zien?

Nog belangrijker zijn de kinderen. Hier kunnen kinderen zichzelf zijn en de spelletjes spelen die ze zelf kiezen.

Een betoverende plek, precies zoals het (vind ik) hoort te zijn. Je eigen huis bouwen met natuurlijke en tweedehands materialen, zelfvoorzienend zijn, een dorp vol vrienden, geen schuttingen, overal buitenspelende kinderen, wilde natuur en permacultuur. Jaaaa! Lees meer:

Meer info over het "Earthship" vind je hier.


Je hoeft niet gek te zijn om hier te wonen, maar het helpt wel.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail