Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

28-4-2015. Nepal, land van religie, Boeddhisme, Hindoeisme, daar wordt de bevolking niet slimmer van. Nepal is aardbevingsgebied, de Himalaya is ontstaan doordat tectonische platen onder elkaar schuiven, waardoor een hooggebergte ontstaat. Dat gaat natuurlijk niet zonder spanning. Op een dag wordt de spanning te hoog en verschuift de grond. Stenen gebouwen zijn hier niet tegen bestand.

De oorspronkelijke bevolking woonde in tenten (Jurt) die hier geen last van hebben. Ook Japan ligt op een breuklijn en daar bouwt men aardbevingsbestendig Zie het filmpje links.

Ook onderlandbouw is aardbevingsbestendig omdat de wanden kunnen bewegen.

Het is dus zaak ontwikkelingswerk sterk te bevorderen i.p.v. bestaande religie. Toeristen komen af op een "cultuur" die niet bestand is tegen aardbevingen.

Binnenkort zullen er weer collectes gehouden worden en ook giro 555 is weer geopend. Dit heeft nog nooit soelaas geboden zolang er geen kennis over aardbevingsbestendig bouwen verspreid wordt maar muziek op een nieuwszender. Zie Groningen.

Nog steeds geldt wereldwijd: "Hou jij ze dom, hou ik ze arm". Geldt in het bizonder voor ZO-Azië, corruptie viert daar hoogtij.


Visie zonder actie is een dagdroom. Actie zonder visie is een nachtmerrie.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMail