Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

4-4-2012. Huren i.p.v. kopen. Dat kot de laatste tijd steeds meer boven drijven. De NOS bericht:

Meer mensen hebben de afgelopen tijd een beroep moeten doen op de Nationale Hypotheek Garantie.

In het eerste kwartaal van dit jaar klopten 765 huishoudens na de gedwongen verkoop van hun huis met een restschuld bij de NHG aan. Een jaar eerder waren dat er nog 491. Meer lezen:

De NOS had deze morgen ook iemand op bezoek die de vloer aanveegde met het kabinetsbeleid dat koste wat kost de woningmarkt overeind wil houden.

Waarom willen mensen een koophut? Dat is vrij simpel. Dat heet groepsterreur, aanzien en macht. Ben je een arme sloeber, dan woon je in een armzalig flatje. Dat is iets voor werklozen of gewoon werkvolk. En juist dat laatste draait het om. Men wil ook een baan die voldoende "schuift" om een koophut te kunnen betalen. En die banen liggen niet voor het opscheppen. Daar gaat ook de politiek terecht iets aan doen: Er is nl personeelsgebrek in bv technische beroepen. Men leidt hiervoor niet meer op. Dit is al aangegeven in een artikel over kinderen, die, omdat ze opgeleid worden tot hotemetoot, thuis niet mogen knutselen. En dus geen kennis maken met techniek. Dan wordt het namelijk werkvolk en werkvolk kan geen koophut kopen en moet in een armzalig flatje wonen. Paupers dus. Daar heeft men in Den Haag het volgende op gevonden: 

Aantal mbo-opleidingen afgeslankt

Nieuwsbericht | 02-04-2012

Er komt op landelijk niveau sturing op het aanbod van mbo-opleidingen: kleine specialistische opleidingen worden beschermd en het aanbod van populaire opleidingen waar weinig werk in is, wordt beperkt via een licentiesysteem. Het kabinet neemt deze en andere maatregelen om een arbeidsmarktrelevant, doelmatig en toegankelijk aanbod van mbo-opleidingen te versterken. Dit heeft minister Van Bijsterveldt de Tweede Kamer vandaag in een brief gemeld. Meer lezen:

Dat gaat in de toekomst ook consequenties hebben voor het woon-werkverkeer. De jongeren die zo graag een zeldzaam baantje willen zullen daarvoor ook ver moeten reizen en zie daar, de verkeersinfarkt is geboren. Men woont in een Fries boerendorp, maar daar zijn geen banen voor agogen. Er zijn daar banen voor uienrooiers, aspergestekers en ander agrarisch werk waar nu mensen uit het Oostblok ingehuurd worden. Een agoog met een dure opleiding heeft daar "geen zin an".

In het probleem zit meteen de oplossing ingebakken. Er is gebrek aan technisch personeel. Dat personeel kan in de buurt van het werk wonen. Dat inzicht had de vroegere scheepswerf RDM ver in de vorige eeuw al. Men bouwde een compleet dorp waar lasser, draaier, maar ook leiding gevend personeel woonde. Gewoon door elkaar, flats, simpele arbeiderswoningen en een paar villa's. En die kwamen allen met de fiets of zelfs lopend naar het werk.
<<< En is dit erg? Goed werk Marja van Bijsterveldt!


Waarom zou je de samenleving laagdrempelig willen maken als je opleiding belangrijk vindt.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail