Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Verder werkt deze site ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

23-11-2016 En de volgende luchtbel spat binnenkort uit elkaar en maakt plaats voor een nog heftiger broeikaseffect. De oude knarren krijgen het nog warm. Met de bus vanuit Zwolle of Groningen en andere plaatsen. Reed er niet een trein? Maar ook NS weet van niks. De gestoorde politiek.

@Klimaatcombi Ik snap je vraag niet helemaal. Vanwaar heb je deze reis gemaakt? ^SC
 
De jongens van het nationaal zorgfonds? ^ET
 
NS heeft door z'n treinstelbeleid geen grip meer op de capaciteitsplanning. Militaire treinen als de dienstplicht nog bestond. Ook wel bekend als de PSU-trein, omdat men stokoude blokkendozen met houten banken inzette. Een simpele 1700 kan de klus klaren. Tussen Arnhem en Ede-Wageningen rijdt zo'n ding met 3 dubbeldekkers. Daar kan veel meer mee. En nu al op duurzaam opgewekte stroom.

Arnhem
Opstaplocatie: Centraal Station Arnhem, Amsterdamseweg, ter hoogte van bushalte
Vertrektijd van de bus: 09.30
Aanwezig bij de bus: 09.15

Om om 11.45 in Den Haag te zijn? Dat doet de trein sneller en duurzamer, De SP, die achter dit plan zit, heeft weer eens bijdehandjes gegeten. Een paar van hun speerpunten:

Het afschaffen van het eigen risico kost ruim 3 miljard. Hoe gaan we dat betalen?

 1. Afschaffen van de zorgverzekeraars: 1,5 miljard
  De zorgverzekeraars maken gemiddeld 1 miljard euro winst per jaar en spenderen vele honderden miljoenen aan het overstapcircus. Ook zijn de uitvoeringskosten van de zorgverzekeraars sinds het ziekenfonds honderden miljoenen hoger geworden. Het afschaffen van de zorgverzekeraars levert minimaal 1,5 miljard euro op.

   
 2. Weg met onnodige bureaucratie: 1,3 miljard
  Overal gaan zorgverleners ten onder aan bureaucratie, veroorzaakt door wantrouwen van zorgverzekeraars. Bij het Nationaal ZorgFonds hoeven zorgverleners maar met één organisatie afspraken te maken, in plaats van met vele zorgverzekeraars. Dit levert 1,3 miljard op.

   
 3. Weg met de woekerwinsten van de farmaceutische industrie: 750 miljoen 
  De farmaceutische industrie maakt enorme winsten, ten koste van de premiebetaler. Medicijnprijzen kunnen omlaag, onder andere doordat het Nationaal ZorgFonds als één organisatie onderhandelt met de farmaceutische industrie. En dat scheelt veel geld.

Vooral dat laatste is nog niemand gelukt. Natuurlijk is het plan OK, maar de SP is samen met NS weer aan het dagdromen. Deze week zijn er beperkingen in de materieelinzet. Overigens is ook de steun van de overige politiek zeer beperkt. VVD, PvdA, CDA, D66?

Hoe doen de Zwitsers dat? Zij kennen de "lijkentrein". Dit zijn overigens geen lijken, maar materieel waar een kleinigheid mis mee is, kan echter nog wel rijden en daar gaan ze dan.

En alleen de defekte "bakken" gaan op transport. Overigens is NS voor het blok gezet, een reis van Arnhem naar Den Haag (normaal via Gouda) gaat deze week via Leiden, wegens "Beperkingen in de materieelinzet". NS staat voor het blok.

Ondanks de jarenlange waarschuwingen.


Ik ben niet gek, ik ben een treinstel. Ben je het niet met me eens? Stap in een andere wagon.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMail