Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Deze keer gaat het over de gezondheidszorg die zelfs door personeel bekritiseerd wordt. Als je ooit opgenomen wordt voor een operatie, word je geconfronteerd met allerlei miscommunicatie en zelfs ernstige vormen van patientenkweek. Een keuken is afgeschaft, een cateringbedrijf neemt de lepels over en dat is funest.

Rijst wordt zonder blikken of blozen door een cateringclubje per smerige olieboot uit Indonesie gehaald en in de winter speziebonen op dezelfde manier uit Kenia.

Elke patiënt heeft iedere dag recht op lekker eten en drinken dat bijdraagt aan het welbevinden en het herstel aantoonbaar bevordert.

Hoe je na je herstel verder moet en zelfs een en ander kan voorkomen, dat maakt de zorg niks uit. Preventie?

'Boeren hoor bij Brabant. Maar veefabrieken niet!' Esther roept op tot verzet tegen plannen provincie Noord-Brabant voor de veehouderij.

Lekkere witlof met aardappel puree en hamblokjes van eigen bodem.

Winterkost als boerenkool of zuurkool komt in februari-maart niet bij je bed. Een recept voor als je weer thuis bent:

Boerenkoolschotel

Schrap de wortel en snijd hem in repen. Snipper de uien. Snijd de boerenkool fijn. Fruit de wortel in olie en voeg daarna de uien en koriander toe. Laat het mengsel onder af en toe omscheppen enkele minuten zachtjes smoren. Zet de geschilde aardappelen op en kook ze in 20 min. gaar. Schep de fijngehakte boerenkool door de groenten, voeg tamari en evt. een scheutje water toe en laat dit zachtjes pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.

Ook heel lekker om koud als broodbeleg te eten. Weggooien is verleden tijd. En er is veel meer:

Het Radboud-UMC werkt aan verbeteringen in samenwerking met de media!

En zodra de toestand van de patient het mogelijk maakt op de fiets. Beweging en onafhankelijkheid van CO2-bommen. https://t.co/Cy7knKfOsr

Het zou ook handig zijn als er een databank komt met verschijnselen die medicijnen veroorzaken. Meteen na een operatie krijg je te maken met een te grote dosis medicijnen die bv duizeligheid veroorzaken. Er volgt een speurtocht over het internet dat symptomen behandelt. Sommige medicijnen veroorzaken een te lage bloeddruk en ook je huisarts constateert dat. Pas dan worden er maatregelen genomen en gaat de dosis omlaag. Maar dan heb je er wel wekenlang mee getobt. Iedere arts beschikt over een bloeddrukmeter.

Een andere miskleun gaat de IC-patient te lijf. Men probeert te monitoren hoe een patient zich vóór en na een operatie en opname op de Intensive cvare voelt met https://monitor-ic.nl/ Wil je van hen een nieuwsbrief, dan stuurt men die per post en dus per smerige diesel. De post wordt allang niet meer per trein vervoerd. CO2, hart- en longklachten.

Wij werken er hard aan om de volgende Nieuwsbrief ook digitaal te kunnen verzenden. Maar indien u helemaal geen prijs stelt op de nieuwsbrief kan ik deze voor u afmelden.

Kennelijk is men vergeten dat de nieuwsbrief eerst op een computer gemaakt wordt, of gebruikt men een ouderwetse schrijfmachine en stencilapparaat?

Met de trombosedienst valt pas na veel commentaar te communiceren. Men gaat er van uit dat je na een controle per telefoon bereikbaar moet zijn, hoe moe je je ook voelt.
 
Na veel gemorrel komt men met een eigen inlogsysteem. Maar waarom heeft de trombosedienst weer een eigen inlogsysteem? Nooit van Digid gehoord? Diverse ziekenhuizen en de belastingdienst (toch aardig privacygevoelig) werken hiermee. Overigens kun je je afvragen waarom er geen trombosedienst geïntegreerd op een locatie waar men lichaamsvreemde "onderdelen" plaatst, zoals kunstheupen, aortakleppen die trombose kunnen veroorzaken.
 
Ook verwacht de trombosedienst dat mutaties in medicatie door de patient worden doorgegeven. Linke soep, als je na een operatie, waarbij een delir en de daaraan verbonden verwardheid kan optreden de soms ingewikkelde naam moet doorgeven. Is er geen communicatie tussen artsen en de trombosedienst, waarvan er meerdere bestaan?

Totaal niet, de apotheek stelt een medicijnlijst op, met daarin Acenocoumarol, die de stolling beïnvloedt. Op de lijst staat het volgende, lees zelf:

Acenocoumarol vervalt op 24 mei 2017, is de trombose ook niet meer te beïnvloeden, maar de trombosedienst weet daar geen raad mee. De cardioloog en de huisarts: Gewoon vervangen door Acetylsalisylzuur.

En nog een blunder. Cardioloog en chirurg juichen de halvering van Metoprolol toe.

De Renkumse apotheek gaat alsof er niks aan de hand is door met het plaatsen van de oorspronlijke dosering op je medicijnpaspoort, dat nodig is voor het bezoek aan een ziekenhuis. De medische wereld op z'n kop. Inmiddels heeft ook het Radboud ziekenhuis deze informatie overgenomen. ICT? Dit muisje krijgt nog een staartje.


En daar is het al, de vermoeidheid houdt ook na ruim 2 jaar aan. Een uitzending van Eenvandaag behandelt dit onderwerp.

13-3-2019: We horen inderdaad vaker dat patiënten soms na langere tijd nog last hebben van vermoeidheid. De reden waarom dat zo is kan verschillende oorzaken hebben. Het is moeilijk voor mij daar zo een vinger op te leggen.

We hebben een nazorgpolikliniek van de Intensive Care in ons ziekenhuis. Samen met dr. Bisschops, één van de stafartsen van de Intensive Care, doe ik die polikliniek.

Voor uw vragen rond de Intensive Care opname kun u bij ons terecht.


Er volgt een bezoek aan de poli anaesthesie. Daar beveelt men aan totaal met Metoprolol te stoppen. En weer rolt men vechtend over straat, En weer wordt de cardioloog geraadpleegd. Een e-consult. Eens kijken wie er nu aan het langste eind trekt. Maar als niemand luistert naar het personeel met ervaring in technieken van de OK......


31-8-2018. Hetzelfde presteert een cardioloog bij wie je middels DigID aangeeft dat je anderhalf jaar na de operatie nog steeds moe en duizelig bent. Dit ontdek je omdat je voor DigiD je telefoon nodig hebt voor een SMS. Dan blijkt er een bericht in je voicemail te staan.

Sinds mijn operatie februari 2017 ben ik na inspanning nog steeds doodmoe. Ik heb de bloeddruk laten meten en deze blijkt normaal. Ik vraag me af hoe lang ik nog moe blijf na een fietstocht tussen Renkum en Bennekom. Ik ben dan ook duizelig. Een rit die ik nu met een elektrische ondersteunde fiets doe en vroeger met een gewone fiets.

Ook deze fout wordt op dezelfde manier verklaard, benieuwd naar de reaktie hierop.

Om te beginnen, mijn telefoon is doorgaans uitgeschakeld. Dit is bekend bij de behandelaars. Als men desondanks toch probeert mij telefonisch te bereiken krijgt U men geen antwoord. Om in te loggen moest de telefoon toch gebruikt worden, zodoende ontdekte ik dat er toch gebeld is. Ook voicemailberichten worden NIET gemeld. Wat is er nou simpeler om een geschreven E-consult ook schriftelijk te beantwoorden?

En men probeert desondanks nog steeds de patient telefonisch te benaderen. De poging van de assistente van de cardioloog, een voicemailbericht die tenslotte een brief (post) wordt.  De huisarts is geen haar beter, grijpt ook de telefoon. Het resultaat van dit alles.....

Ik heb inmiddels mijn huisarts benaderd, hopelijk kan hij uitsluitsel geven.

Een onderzoek wijst uit dat de straling van een mobiele telefoon al een risico vormt.

Bij de ratten zijn zeldzame vormen van kanker geconstateerd in de hart- en hersencellen. Bij de controleratten werd geen kanker gevonden. Dit vormt het sterkste bewijs tot nu toe dat blootstelling aan straling kan worden gerelateerd aan kanker. De onderzoekers ondervonden dat hoe sterker de straling was, hoe meer ratten de zeldzame vormen van hersen- en hartkanker ontwikkelden. Opmerkelijk is dat er veel meer mannelijke ratten waren die schade opliepen dan vrouwelijke ratten, en de schade kwam vaker voor in het hart dan in de hersenen. Bij de vrouwtjes waren geen aanzienlijke effecten gevonden in de hersenen of het hart. De bevindingen zijn echter nog niet definitief. Er waren nog andere verwarrende bevindingen, zoals het feit dat mannelijke ratten blootgesteld aan straling langer leefden dan de ratten in de controlegroep. Maar over het geheel gezien lijkt het verband tussen straling en kanker sterk. Meer lezen:

Maar ondanks dat probeert de administratie het keer op keer weer. En opeens schiet het te binnen. Alleen de telefoon gebruiken na afspraak. En zelfs dan staat het verstand nog steeds op NUL. Als alles duidelijk is stuurt men toch twee brieven ter bevestinging van de afspraak. Met twee verschillende data. Als je dan nog niet gillend gek geworden bent.


Het verhaal is nog niet voorbij, ook het personeel schopt tegen de onkunde over ICT in de zorg. Overal staan computers op het buro, maar enige vorm van communicatie ontbreekt. De NOS schrijft hierover het volgende:

Digitale systemen

Vrijwel alle ziekenhuizen, huisartsen, apotheken en andere zorginstellingen zijn inmiddels over op digitale systemen, waarin ze informatie over patiënten opslaan. Het probleem is dat die systemen onderling vaak niet met elkaar praten, terwijl informatie over een patiënt soms toch naar een andere zorginstelling toe moet.

In veel gevallen wordt die informatie per post of per fax doorgegeven, of krijgt een patiënt een handgeschreven of afgedrukt dossier mee, dat daarna moet worden overgetikt. Ziekenhuizen laten soms zelfs een taxi of een koerier rijden om röntgenscans of mri-beelden bij een andere zorginstelling te krijgen. Lees meer:

Een veelgehoord probleem onder zorgverleners is dat het missen van informatie over ziektes en gebruikte medicatie leidt tot gevaarlijke situaties. Patiënten kunnen verkeerde medicatie krijgen, die niet past bij medicijnen die ze al slikken. Of iemand komt in het ziekenhuis terecht en had al bepaalde problemen, maar de behandelaars weten dat niet, waardoor ze de verkeerde beslissingen nemen.

Zo geeft een medisch specialist in een academisch ziekenhuis het voorbeeld van een patiënt die binnenkwam met een herseninfarct. "We gaven hem toen bloedverdunners, maar die hadden we in zijn situatie niet moeten geven", schrijft de specialist. Lees meer:

Een vergelijkbaar formulier maakt de hobbyist zelf in de programmeertaal PHP. Gegevens kun je dan via het net versturen.

Hoe doen amateurs zoiets? Een chatbox op het internet en hoe ze met elkaar praten, tips, foto's en filmpjes uitwisselen. Vaak over duizenden kilometers.


3-9-2018 De huisarts is een huisarts in opleiding. Van haar word je geen cent wijzer. De huisarts (ook in opleiding) die deze hele geschiedenis opstarte vergat een bijlage mee te sturen zodat je voor Jan met de korte achternaam naar het ziekenhuis ging. De laatste huisarts adviseerde op te bellen. Voor haar informatie, dit hele grapje heeft je al je hele eigen risico gekost en elke uitgave, ook die voor het telefoongesprek, is dan teveel.


In het revalidatiecentrum krijg je een "Niet-reanimerenpenning" omgehangen. Waarom dit? Je komt toch om te revalideren?


De volgende blunder dient zich aan: De organisatie is in veel ziekenhuizen slecht. Na bovenstaand conflict met de trombosedienst (je bent moe zoals je nog nooit geweest bent) doet ook de MDL-arts een duit in het zakje. Een gastrocopie-onderzoek wordt 's middags om 15:30 ingepland. In de zomer, die door het verziekte klimaat (rijst uit Indonesie) een grote behoefte aan vocht veroorzaakt. Drinken en ook eten is bij zo'n onderzoek verboden. Neem daarbij de nog niet geheel herstelde gezondheid na een vervanging van een aortaklep en je begrijpt de weerstand tegen zo'n onderzoek.

Dat kan een MDL-arts toch ook zelf bedenken? De voorafgaande onderzoeken waren overigens wel 's morgens. In de nacht ervoor wordt noch gegeten, noch gedronken.


28-2-2018 En opnieuw is er genknoei. Het Radboudziekenhuis wil een jaar na de operatie weten hoe het met je nieren gaat. Daartoe wordt een formulier voor een bloedonderzoek meegestuurd. Of je maar even wilt laten prikken. De uitslag wordt echter niet naar het Radboudziekenhuis gestuurd maar naar het ziekenhuis in Ede.

De huisarts zal de uitslag naar het Radboud sturen. Zoals gezegd op 28 februari is dit nog niet gebeurd. Je had moeten bellen. Omdat de patient niet geinteresseerd is in de uitslag, voelt zich redelijk, zit de assistente op haar krent. De chirurg van het Radboud? Die weet nog steeds van niks en kan er ook niks aan doen. Intussen is de patient bij die huisarts al een keer tegen de vlakte gegaan. Naar de oorzaak kan men gissen.


Het lijkt wel een complot, Lara de Brito, die zich ooit hard maakte voor zelfrijdende auto's Vergeten was men dat je een supermarkt hiermee niet kunt bevoorraden. Lees en huiver. Alweer, CO2, hart- en longklachten.

WHO: jaarlijks 7 miljoen doden door vuile lucht - Trump?

Hoe regelen we in Wageningen voor zorg op maat? Kijk zaterdag 1 april rond 16:30u naar @SamenSterkSBS https://t.co/CnJy6GOLMG 
 
Uit de geschiedenis, het Ruwaard van Puttenziekenhuis te Spijkenisse heeft een noodagregaat, dat zelfs bij stroomuitval dienst weigert. Jaren later als de klimaatproblemen de pan uit rijzen zou je misschien op het idee komen een klimaatvriendelijk aggregaat te installeren dat de stroom van het openbare net overbodig maakt.
 
Even verderop staat een flinke kolencentrale het broeikaseffect op te hogen.
 
Dit ziekenhuis is bijn naadloos aangesloten op het Rotterdamse metronet. Daar kan men in Arnhem en Nijmegen nog een puntje aan zuigen.
 
Zowel Arnhem en Nijmegen hadden ooit trams die zowel met goederen als personen geen probleem hebben. Zie de modellen hieronder, NUL CO2.
Geen hart- en longklachten.
 
Let wel, het medisch personeel doet het werk uitstekend, dit gaat over de aanhangsels die een markt zien, maar het transportprobleem negeren. Dat kan anders. Per trein.
 
Es ist war nicht mehr aber das Zitat „Der Lokführer raste schneller als der Storch zum Salzburger Hauptbahnhof“ muss einfach geteilt werden.

Het gevolg van foute bezuinigingen, geen keuken meer, werkeloosheid onder koks. Ook het verplegend personeel is afhankelijk van eigen auto. Een eigen voorziening in het tramnet zorgt dat vrouwen zich ook veilig voelen in de ooit gesloopte trams.

Tot het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem (dat ooit een tramnet had) een kwinkslag over elektrische auto's lanceert.

Onze kinderafdeling heeft van @COMPAREX_NL een mooie elektrische Audi Q5 gekregen! Op deze auto kunnen kindjes naar de operatiekamer, het moment wanneer
de spanning voor de operatie vaak het grootst is. We zijn er heel blij mee! https://t.co/NKnC9B0P0H

Kinderen in ziekenhuis Rijnstate met Audi Q5 naar de operatiekamer https://t.co/bXUY6a5vaH https://t.co/X1S3YfJVaX

Het concern Audi dat al vele malen negatief in het nieuws is geweest.

De "vind ik leuks" dwarrelen op twitter neer.

Ook van Hoofd Poliklinieken KNO en Plastische Chirurgie|Ambassador Jamie Olivers Food Revolution Gelderland

Wat deze lieden even ontschoten is, is de impact op de kinderen aan de andere kant van de wereld, waarvan er velen in gammele bootjes op weg zijn naar Europa om daar een beter bestaan op te bouwen.

Waar is die tram Arnhem?

Gesloopt, niet zo netjes, die had ook vracht kunnen vervoeren. Lees meer:

Dat gaan we ook anders doen, het Slotervaart ziekenhuis in het nieuws. Hoe het ook kan?

Overnemen, opknippen of niks doen: wat gaat er gebeuren met het MC Slotervaart? Echo en ECG en nog veel meer zijn in een wagon mogelijk. Lees meer:


16-4-2018. Nog maar een communicatiemisser. De chirurg uit het Nijmeegse ziekenhuis heeft een CT-scan gepland. Er was een bloedonderzoek nodig om te kijken of de nieren....

De reden wordt pas op de tafel van de CT-scanner duidelijk. "We gaan uw aorta scannen". Huh? Dat begint er op te lijken. De reden van alles was een verkalkte aortaklep. Er zou toch naar de nieren gekeken worden? Dan blijkt het misverstand. Er wordt eerst onderzocht of de nieren problemen hebben met..... Ook dat wordt niet duidelijk.

Als de gezondheidszorg nou eens de reden van al die rimram zou duidelijk maken.... Ook spanningen zijn niet bevorderlijk voor het genezingsproces. Ruim een jaar na de operatie nog steeds duizelig. Komt dat ooit nog goed?


Erfelijke ziektes duiken later in het leven op. Zoals een aortaklepstenose. De medische wetenschap is vandaag al zover dat een aortaklep vervangen kan worden. Sommige mensen, zoals de mondhygieniste hebben daar echter wel wat problemen mee. Vóór bepaalde behandelingen moet de patient antibiotica slikken om te voorkomen dat bacterien uit de mond op de aortaklep terecht komen.

Ondanks dat dit feit al jaren bekend is twijfelen sommige mondhygienistes aan de noodzaak hiervan. Jarenlang kon je zonder deze omhoog gevallen subtandartsen.

Men eist zelfs van de cardioloog zwart op wit bewijs. Meer hierover is hier te vinden. Een uitsnede:

Oorzaken endocarditis

Bacteriële endocarditis ontstaat doordat bacteriën in het hart terechtkomen. Ze komen daar via de bloedbaan. Ze gaan op de binnenbekleding van het hart (het endocard) en de kleppen zitten. Bacteriën kunnen in de bloedbaan komen door:

En nog maar een akkefietje. Na de operatie ga je naar je "eigen" ziekenhuis en vervolgens naar een revalidatiecentrum. Ook daar is men in de war. Je krijgt een talisman met daarin de tekst: "Niet reanimeren", terwijl je toch net geopereerd bent. Dat muisje krijgt nog een staartje.

Het is echt zorgelijk met de zorg.


Dat het zorgelijk is in de zorg bewijst ook het volgende:

Met nieuwe wet hebben ook tandartsen die patiëntgegevens lekken een probleem.

Namen, bsn-nummers, en zelfs globale medische informatie. Vijf tandartspraktijken maakten die gegevens per ongeluk toegankelijk voor iedereen die wist waar hij ongeveer moest zoeken. Van wachtwoorden of andere beveiligingsmaatregelen waren de gegevens niet voorzien. Ook het aanpassen van de data was mogelijk. Lees meer:

Bij veel wachtkamers, voorzover nog aanwezig, doet men ook mee aan geluidsoverlast, waarvoor men thuis de politie belt. De smaak van de "muzeik" die men daar ten gehore brengt doet denken aan de domroep die de nieuwszender verknalt met z'n pulp.

Blijft vreemd: Nationale nieuwszender Radio1 die muziek draait tijdens ochtendspits. Is het nieuws op?

Vreselijke muziek bij de NIEUWSzender....

Over smaak valt te twisten maar die muziek op nieuwszender radio 1 hoort daar niet thuis! Zapzap

En dus nu ook in de wachtkamer, STRESS! Hartklachten.

Muziek kan helpen tegen stress

Rustige muziek zorgt voor een lagere productie van stresshormonen en maakt endorfine vrij in de hersenen, morfine-achtige stoffen die pijn verlichten en de stemming verbeteren. Van onder ander het Air on a G string van J.S. Bach is aangetoond dat het de hartslag vertraagt, de bloeddruk doet dalen, de ademhaling rustiger maakt en spierspanning vermindert. Niet alleen klassieke muziek is rustgevend.

Muziek met een ritme dat een harmonieus patroon, oftewel hartcoherentie in de hand werkt, werkt het beste. Zo kwam ik er toevallig achter dat een nummer van Sweetbox  gebaseerd is op Air on a G string van Bach. Het is een nummer wat gerust stelt. Vandaar dat ik er dit artikel over eerste hulp bij een paniekaanval over schreef.
Nog een lijstje muziekstukken met een kalmerend effect:

Maar zeker niet de pulp van de domroep, die nu ook in de wachtkamer geplugd wordt. Dat kan anders:

Stationspianist Hans Jansen maakt alsnog zijn recordpoging af

De volgende bron van stress is de keuken, bukken is een probleem voor iemand die net uit het ziekenhuis komt. Een verstelbare keuken kan een oplossing zijn als je thuis wilt blijven wonen.

Een goede keuken is voor iedereen anders. De ene persoon zoekt een keuken met een extra hoog aanrechtblad en de ander wil een keuken die met een rolstoel goed toegankelijk is. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om een keuken op maat te maken, met aanpassingen die het leven in de keuken een stuk aangenamer maken. Bij keukenspeciaalzaak KeukenPlus begrijpen wij dat volledig. Wij leveren aangepaste keukens aan particulieren en aan zakelijke klanten, zoals scholen, verzorgingshuizen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Over soep gesproken, veel mensen moet soms dun of vloeibaar eten. Dan is een bereiding zonder stress wel op z'n plaats. Voedzame recepten vind je hier.

KeukenPlus is leverancier van de aanpasbare keukens van Bribus. Keukenlijn Bribus Ergoline is speciaal ontwikkeld voor mindervaliden of mensen met een lichamelijke beperking. De keukens hebben een luxe uitstraling als iedere andere keuken, maar zijn voorzien van ergonomie en extra comfort. Zo beschikken de Bribus Ergoline keukens over in hoogte verstelbare kasten en werkbladen, handige uittrekbladen en extra wijd scharnierende kastdeuren. Wij maken gebruik van een hydraulisch systeem om de keukens in hoogte te verstellen. Dit werkt geluidsarm, is onderhoudsvrij én veiliger dan een elektrisch systeem. Bovendien kunnen de gangpaden in de keuken aangepast worden, zodat u zich gemakkelijk met een rolstoel of rollator in de keuken kunt verplaatsen. Lees meer:

Dan het transport, dat kan ook anders.

Utrecht, 1 maart 2017: DHL heeft vandaag in Utrecht een nieuwe vervoerscombinatie in gebruik genomen voor binnenstedelijke distributie. Het gaat om een slimme trailer in combinatie met de DHL- containerfiets, de Cubicycle. Dit is een fiets op vier wielen met een afneembare container van een kubieke meter met daarin ongeveer 125 kilo aan zendingen.

De containers worden voorgeladen in een operationele vestiging van DHL, per trailer naar het stadscentrum vervoerd en daar op de fiets geplaatst. Deze zogenaamde ‘City Hub’ voor cargofietsen kan tot vier containers vervoeren en maakt het mogelijk om grotere pakketten milieuvriendelijk in lastig bereikbare stadscentra te bezorgen en de retourstroom hiervan vanuit de stad te organiseren. Lees meer:

Delivery by @Velovebikes Armadillo / DHL Cubicycle at @radboudumc pharmacie in #Nijmegen.  #cyclelogistics https://t.co/s2gpb6CjQz


Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMail